Huawei P30 og P30 Pro lanceres i næste måned

Det er sluppet ud at Huawei vil holde et event for deres P30 og flagskibet P30 Pro i slutningen af næste måned.

Huawei P30 og P30 Pro lanceres i næste måned

Afløseren til den særdeles populære P20 Pro ser ud til at blive lanceret inden længe. Huaweis polske afdeling har i en pressemeddelelse, som beskriver producentens forretningsplaner i landet, ved en fejl frigivet lanceringsdatoen for P30 og P30 Pro. Det bliver altså ikke til dette års MWC, men ved et særskilt event.

Forretningsplanen beskrev at Huawei har planer om at hyre op mod 100 nye medarbejdere i Polen. Men allernederst i disse forretningsplaner fremgår det, at P30-serien vil blive en realitet i slutningen af marts måned. Den præcise dato har vi ikke endnu. 

P20-serien blev også lanceret i slutningen af marts 2018, helt præcist den tirsdag 27.marts i Paris. Så vi kan forvente en dato deromkring. Huawei vælger ofte Paris til at lancere nye produkter, så mon ikke P30 og P30 Pro også vil blive lanceret der.

Læs også: Huawei lancerer 5G enhed til MWC 2019

P30 Pro
Spigen, der laver mobilcovers, afslører måske designet på P30 her. Foto: Huawei

Der florerer mange rygter omkring P30 Pro, nogle mere troværdige end andre. Det er dog meget sandsynligt, at den vil arve en masse af Mate 20 Pro’s teknologi. Så vi skal nok forvente Kirin 980 chipsættet, 6GB RAM og 128GB lagerplads. Rygter peger mod en stor 6,5 tommer skærm, hvilket betyder den får en større skærm end Mate 20 Pro. Skærmen skulle blive buet, ligesom på Mate 20 Pro og Galaxy S9. Noget jeg personligt ikke er stor fan af, men mange andre er glade for.

Der vil helt sikkert være et stort fokus på kameraet i P30-serien, ligesom vi så det med P20. P30 Pro skulle angiveligt byde på en ny 38 megapixel Sony IMX607 sensor. Derudover en ultravidvinkel linse, en zoom linse og en dybdesensor. Altså hele fire kameraer i alt. 

Med en lancering sidst i marts kan vi nok forvente en officiel invitation inden længe. Kom i sving Huawei, vi er spændte!

Læs også: Rygte giver Huawei P30 Pro buet skærm og 38MP kamera