Huawei udsætter ikke lanceringen af Mate 30-serien

Selvom Huaweis kommende flagskib ikke må lanceres med Googles apps og tjenester, så forventes den stadig lanceret i næste måned.

Huawei udsætter ikke lanceringen af Mate 30-serien

Oven på nyheden om Huaweis kommende flagskib, der, ifølge Google, ikke må lanceres med Googles apps og tjenester, kommer endnu en overraskende information. Reuters skriver, at Huawei ikke har tænkt sig at udsætte lanceringen af Mate 30-serien.

Læs også: Huawei Mate 30 må ikke lanceres med Googles apps og tjenester

Angiveligt er det stadig Huaweis plan at gennemføre lanceringen, der skulle løbe af stablen den 18. september. Der er dog endnu ingen invitationer sendt ud.

Der er ingen tvivl om, at Huaweis Mate 30 Pro ser imponerende ud, både indeni og udenpå – i hvert fald ud fra de lækkede informationer vi har set og delt med jer. Nyt Kirin 990 chipsæt, 4500 mAh batteri, 55W opladning, firedobbelt kamera og EMUI 10, bygget på Android 10. Men det hjælper ikke meget, hvis enheden kommer uden Googles apps, såsom Youtube, Gmail, Home, Pay, Maps, Keep, Drev, Duo, fotos og jeg kunne blive ved.

Måske har Huawei allerede en løsning på udfordringen, siden de vælger ikke at udsætte lanceringen. Vi ved at de længe har arbejdet på, at bygge deres egen appbutik op i Europa. Hvor langt de er i den proces er uvidst. 

Uden Googles app og tjenester kan det blive rigtig svært at sælge enheden i Europa.

En talsmand for Huawei siger:

“Huawei vil fortsat bruge Android OS og økosystemet, hvis den amerikanske regering tillader os at gøre det,”

Men tilføjer også en “vis ikke”:

“Ellers fortsætter vi med at udvikle vores eget operativsystem og økosystem.”

Huawei Mate 30 Pro
Konceptbillede af Huawei Mate 30 Pro. Foto: @9TechEleven

Seneste nyt om Mobiltelefoner