Huawei vil have flere til at udvikle apps til AppGallery

Antallet af apps i AppGallery, der er skræddersyet til Huaweis økosystem, HMS, øges langsomt. Nu spytter Huawei 600 millioner kroner i udviklingen af økosystemet gennem startups i Asien.

Huawei vil have flere til at udvikle apps til AppGallery

Fra at have været temmelig afhængige af Googles økosystem har Huawei de seneste år måtte omlægge hele mobilforretningen for at kunne operere med de fortsat gældende handelsforbud fra USA.

Huawei satser nu alt på at få udviklet og modnet sit eget økosystem, Huawei Mobile Services. Det sker blandt andet ved at få udviklere af apps til at offentliggøre deres applikationer i app-butikken AppGallery og ikke mindst at få disse apps til at anvende Huaweis API’er kaldet HMS Core. Apps der er optimeret til Googles tjenester, vil nemlig ofte ikke virke på Huawei-smartphones med HarmonyOS.

Huawei meldte i juni ud, at 134.000 apps i AppGallery nu gør brug af HMS Core. I Europa, herunder Danmark, er tilslutningen fra udviklere dog endnu ikke imponerende. Huawei oplyste i april, at man nu kunne finde apps som Dankort, TAXA 4 x 35, Saxo Bank, boligsiden, Coop, LEGO DUPLO World, Bang & Olufsen og AutoUncle i AppGallery.

Men rigtig mange vigtigere apps mangler stadig. Du finder for eksempel endnu ikke apps som Coronapas, NemID, MobilePay, Disney+, Netflix, Zoom, Microsoft Teams, Smittestop, Instagram, Facebook, Sundhedskortet, DR TV eller nogen som helst af Googles populære apps. I stedet henviser Huawei til tvivlsomme APK-hjemmesider, hvis indhold Huawei ikke vil være ansvarlig for.

Læs også: Huawei lancerer P50 og P50 Pro med HarmonyOS og 4G

Investerer kæmpebeløb på at støtte 1.000 startups

Den fortsatte mangel på apps vil Huawei nu gøre noget ved i sit hjemlige kontinent. Her vil man nemlig investere hele 100 millioner dollar svarende til 628 millioner kroner på at få 1.000 startups i Indonesien, Filippinerne, Sri Lanka og Vietnam til at udvikle apps til Huaweis eget økosystem.

– I 2021 er det vores plan at støtte 200 nystartede virksomheder i HMS-økosystemet og dele vores netværk af ressourcer med udviklere verden over, som tilsammen betjener 1 milliard brugere af Huaweis enheder, siger Zhang Ping’an, som er administrerende direktør for Huaweis cloud-forretningsenhed.

Udlodder stor præmiepulje

Huawei har også tidligere annonceret Huawei HMS Global Application Innovation Competition 2021, hvor man inviterer udviklere af apps til at skabe nye og spændende apps med udgangspunkt i Huaweis HMS Core. En præmiepulje på hele 1 million dollar er på højkant.

Huawei har også tidligere meldt ud, at de nuværende apps i AppGallery er til rådighed for mere end 10 millioner brugere, som anvender HarmonyOS 2 – Huaweis forgrening af Android med Huawei-tjenester i stedet for Google-tjenester.

Det er formentlig ikke store præmiepuljer, men nok nærmere efterspørgsel fra mobilbrugere, der er den vigtigste incitament til udviklere. I løbet af 2. og 3. kvartal i år vil Huawei tilbyde en gratis opgradering til HarmonyOS 2.0 til en lang række af eksisterende telefoner med Android og EMUI. Det vil formentlig øge antallet af brugere med HarmonyOS betragteligt, og dermed vil udviklere af apps stille og roligt se et større og større behov for også at udgive applikationer i AppGallery.

Se også: Priser og tilbud på Huawei-smartphones

Det sidste nye i fortællingen

Siden redaktionen publicerede denne fortælling er der kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen fandt det relevant at følge op på temaet. 2/8/2021 publicerede redaktionen en artikel med fokus på Huawei P50 Pro kameraet får hidtil højeste score hos DxOMarkKlik her for at læse artiklen.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt om sagen..