Hvor robust og holdbar er Samsung Galaxy S22 Ultra?

Topmodellen Samsung Galaxy S22 Ultra er blevet udsat for en holdbarhedstest. Se her hvor godt den holder og hvor let den er at skille ad.

Hvor robust og holdbar er Samsung Galaxy S22 Ultra?

Vi har allerede takket være PBKreviews fået mulighed for at se, hvordan Galaxy S22 og S22+ klarer sig, når det gælder holdbarhed, og nu er turen kommet til Galaxy S22 Ultra. Holdbarhedstest udført på S22 Ultra viser en del ligheder med de to andre S22-teleffoner.

Ultra brillerer, når den bliver udsat for en kort tur under vand, hvilket ikke er overraskende med tanke på dens IP68-klassificering.

Læs også: Sammenlign priser på Samsung Galaxy S22

Galaxy S22 Ultra ridses lettere

Anderledes ser det ud, når skærmen udsættes for en ridsetest, for her kommer der små ridser ved niveau seks på Mohs hårdhedsskala, hvor S22 og S22+ først fik ridser ved niveau otte. Alle tre telefoner har samme Gorilla Glass Victus+ til at beskytte skærmen, men det ser ud til, at Ultras buede skærm af en eller anden årsag er mere modtagelig overfor ridser.

Rammen, kameraringene, SIM-kortpladsen og toppen på S Pen er alle i aluminium. Fingeraftrykslæseren fungerer stadig, selvom den bliver ridset. Forsøger man at bøje telefonen fra siderne, sker der ikke det mindste. Den sidste prøvelse, S22 Ultra udsættes for, er en bil, der helt enkel kører over telefonen med dens skærm ned mod underlaget. Resultatet er et par afskrabninger, men ellers er den uskadt. Det betyder, at S22 Ultra ender på en komplet score for holdbarhed på 9,5/10.

I testen, hvor telefonen skilles ad, begynder det hele med, at bagsiden fjernes. I den sidder også udskæringerne til kameraet, der kan løsnes ved at varme dem op. Derefter kræver det, at man fjerner mindst femten skruer for at komme ind til de spoler, der styrer NFC og den trådløse opladning, batterikabler og pladsen til S Pennen. Fjerner man et par kabler til, kommer man ind til moderkortet.

Læs også: Den bedste pris på Galaxy S22 Ultra

Batteriet sidder godt fast

Det er interessant at se, hvor meget plads de fire kameraer fylder på kortet. Alle sensorer undtagen ultra vidvinklen har OIS. Graver man endnu dybere, kommer man til to højtalere. Batteriet på 5.000 mAh holdes på plads af lim, og der er ingenting, man kan trykke på for let at frigøre det. Derfor er det en alkoholopløsning, der skal til for at få batteriet ud.

Under batteriet er der et stort damprum i rustfrit stål, samt en beskyttende film, der dækker fingeraftrykslæseren indlagt i skærmen. Det er heller ikke let at løsne skærmen på grund af den store mængde lim, der holder den på plads.
Samlet får telefonen en score på 7,5/10, når det handler om hvor let, den er at skille ad.

Se også: Nyheder om telefoner med 5G