Ingen store nyheder i den kommende iPhone 16

Apple skal finde de allerbedste salgsargumenter frem til lanceringen af den kommende iPhone 16-serie til efteråret, for der kommer ikke nogen store nyheder.

Ingen store nyheder i den kommende iPhone 16

Nu er vi inde i et nyt år, og det er tid til årets første analyser. Den britiske bankkoncern Barclays har kigget nærmere på Apple og offentliggjort sine forventninger til selskabet.

I rapporten oplyser Barclays’ analytikere, at der er nedgang i antal solgte iPhones og en manglende fremgang for Macs, iPads og wearables (Apple Watch). Derfor sænker Barclays sit kursmål for Apples aktier fra 161 til 160 dollar per aktie.

Generelt tegner Barclays rapport et billede af en noget dyster fremtidsudsigt for Apple.

Se også: Tjek priser på brugte iPhones

Ingen større interessante nyheder i iPhone 16

Først og fremmest forventer selskabet svage iPhone-salgstal frem til lanceringen af iPhone 16. Selskabets vurderinger er fortsat negative, når det gælder antal solgte iPhone 15, og Barclays ser ikke nogen funktioner eller opgraderinger, der skulle gøre iPhone 16 mere interessant.

Når det drejer sig specifikt om iPhonen, siger Barclays, at deres gennemgang af leverandørkæden viser, at der for nylig har været “nedskæringer, svagt salg og et skift til basismodeller frem for dyrere Pro-versioner. Analytikernee mener ikke, iPhone 16 kommer til at ændre på det. I stedet mener de, at den næste iPhone-model giver ”meget få funktionsforskelle i forhold til iPhone 15.”

Læs også: Tre prototyper af iPhone 16 lækket – se designændringerne

Apples økosystem under pres

Ifølge Barclays er Mac og iPad er nødt til at komme tilbage på de salgsniveauer, de havde inden Covid-19. De to produkter viste tilsammen mere eller mindre ingen vækst inden Covid-19, men ligger stadig 20-30 procent over niveauerne fra dengang, selvom resten af industrien har rettet sig ind på samme niveauer som inden Covid-19.

Barclays forventer også en aftagen vækst for Apples Tjenester-afdeling. De ser en vækst på mellem cirka 10 procent og 8 procent for Tjenester i 2024 og 2025. Det er markant lavere end det estimerede cirka 20 procent.

I 2024 forventes også at komme en første afgørelse om Googles betaling til Apple for at være standard søgemaskine og adskillige undersøgelser i blandt andet EU af App Store. Disse kan få indflydelse på omsætningen i Tjenester-afdelingen.

Barclays forventer på længere sigt faldende afkast i Apples økosystem. Apple er stadig et meget stærkt økosystem, der hen over det seneste årti er gået fra at være drevet af Mac til at være drevet af iPhone. Barclays mener, at der er mindre låsning til økosystemet i nye produkter og tjenester, hvilket vil gøre det sværere for Apple at opnå vækst over de kommende år.

Læs også: Alle iPhone 16-modeller får en opgraderet genvejsknap

Apple Vision Pro nævnes ikke med et ord

Det er værd at bemærke, at Apples nyeste produkt, Vision Pro, slet ikke nævnes med et ord i rapporten. Apple har ellers satset stort på den helt nye produktkategori, som skal være med til at forstærke Apples økosystem og integrere en lang række Apple-tjenester i de nye mixed reality-format.

Apple Vision Pro er dog et hundedyrt produkt med en pris, der svarer til omkring 20.000 kroner. Derfor er det også forventningen, at Apple kun kommer til at sælge under 500.000 eksemplarer i 2024. Der er derfor så lav en volumen på produktet, at det ikke får nogen større betydning for Apples indtjening.

Læs også: Apple viser mere af det nye CarPlay frem