Tre prototyper af iPhone 16 lækket – se designændringerne

Ifølge rygter arbejder Apple på tre forskellige iPhone 16-prototyper. Den ene af prototyperne kommer med to nye fysiske knapper.

Tre prototyper af iPhone 16 lækket – se designændringerne

Det er ikke længe siden, at Apple lancerede den nye iPhone 15-serie, men allerede nu er der dukket billeder op af tre forskellige prototyper på næste års iPhone 16.

Læs også: Alle iPhone 16-modeller får en opgraderet genvejsknap

Tre prototyper er i spil til at blive den næste iPhone 16

Ifølge informationer, som MacRumors er kommet i besiddelse af, arbejder Apple lige nu på tre forskellige prototyper med hvert sit design. Alle tre skulle stadig være i spil til at ende som den endelige iPhone 16, som ventes lanceret i efteråret 2024.

Med så lang tid til den endelige lancering er det et tidligt stadie, som Apple befinder sig på i processen om at skabe den kommende iPhone 16.

Læs også: Prototype afslører: iPhone 16 Pro får nyt og større batteri

Forskellige kameradesign

De mest iøjnefaldende designforskelle, der adskiller de tre prototyper fra hinanden, er finder man ved de primære kameralinser på bagsiden.

På den ene prototype er de to kameraer på bagsiden af telefonen samlet i ét stykke, som man så det i iPhone X. På den anden og tredje prototype ses det design, som er blevet brugt siden iPhone 12. Her er de to kameralinser adskilte.

På alle tre prototyper er de to kameralinser placeret ovenover hinanden. I både iPhone 13-, iPhone 14- og iPhone 15-serierne har kameraerne ellers været placeret skråt over for hinanden. Men det lader til at være fortid fra næste år.

Læs også: iPhone 16 får større skærm og periskopkamera

Foto: MacRumors.com

iPhone 16 får to nye fysiske knapper

Der er også andre mere diskrete designforskelle på de tre prototypers fysiske knapper på siden af telefonerne.

Her ses på den ene prototype – den i gul – et design, hvor lydstyrkeknapperne hænger sammen, samt knappen Handling, som i dette års iPhone 15-serie kun er forbeholdt Pro-modellerne.

På den anden prototype – den i pink – er lydstyrkeknapperne adskilt, og også her er knappen Handling. På den tredje prototype – den i sort – ses en Handling-Knap samt en udløserknap til at tage billeder.

Sidstnævnte knap er noget, som vi ikke tidligere har set på en iPhone. Ifølge MacRumors er den sorte prototype den, som Apple med størst sandsynlighed vil vælge at gå videre med. Det er altså den prototype, hvor kamerahuset bevares, som vi kender det fra de nuværende iPhones.

Foto: MacRumors.com

iPhone 16 har fået kodenavnet ”Delorean”

Den nye iPhone 16 går i øjeblikket under kodenavnet ”Delorean” internt hos Apple.

Udover designændringerne på bagsiden og de nye knapper på siden af telefonen vil der ikke umiddelbart være andre designændringer at finde.

For at opsummere er det altså følgende ændringer, som vi kan se frem til i den kommende iPhone 16-serie:

  • Kameralinser placeret ovenover hinanden ligesom i iPhone 12 i stedet for skråt over for hinanden
  • Ny udløserknap til at tage fotos og optage video
  • Tilføjelse af knappen Handling i alle modeller og ikke kun Pro-modellerne

Læs også: iPhone 16 får enorm skærm, hurtigere 5G og forbedret kamera