iPhone 11 har måske alligevel omvendt trådløs opladning

Et nyt rygte fra pålidelige kilder påstår, at iPhone 11-modellerne alligevel har indbygget trådløs opladning, men det er deaktiveret.

iPhone 11 har måske alligevel omvendt trådløs opladning

Inden lanceringen af de nye iPhones havde det længe være rygtet, at de ville have indbygget omvendt trådløs opladning. En mobil med omvendt trådløs opladning gør det muligt for enheden, at oplade andre produkter trådløst, fx tilbehør som hovedtelefoner og smartwatch.

Med lanceringen af det nye trådløse opladningsetui til AirPods ville det give god mening, hvis iPhonen selv kunne lade dem op. Men efter tirsdagens lancering af iPhone 11 og iPhone 11 Pro blev det gjort klart, at trådløs opladning alligevel ikke var med i de nye produkter. Og dog.

Pålidelige kilder påstår nemlig, at de nye iPhones har hardwaren til omvendt trådløs opladning, men funktionen indtil videre er deaktiveret. Der gik rygter om, at Apple-logoet, på bagsiden af de nye iPhones, blev centreret for at vise hvor opladningen af fx AirPods trådløst skulle foregå. Hvorfor omvendt trådløs er deaktiveret bliver der spekuleret meget i. Nogle mener det bliver aktiveret sammen med lanceringen af nye AirPods senere i år, mens andre mener det er grunden til iOS 13 blev forsinket.

Om det passer eller ej må vi se når JerryRigEverything får splittet iPhone 11 ad.

Flere Android-mobiler understøtter allerede omvendt trådløs opladning, hvor det kan bruges til at oplade smartwatches, hovedtelefoner og andre ting med indbygget trådløs QI-opladning. Teknologien kan endnu ikke erstatte en “normal oplader” pga. meget langsommere opladning, men det fungerer fint i nødstilfælde, hvor man ikke har adgang til en stikkontakt.

Både Huawei Mate 20 Pro, Huawei P30 Pro, Samsung Galaxy S10-serien, Samsung Galaxy Note10-serien, Razer Phone 2, Nokia 9 og Google Pixel 3. Der er sikkert nogle vi ikke har nævnt.

Tror i omvendt trådløs opladning kommer til iPhone 11 senere?