iPhone 16 Pro Max kan få bedre batteritid

iPhone 16 Pro Max får et nyt batteri med højere energitæthed, som giver længere batteritid med samme batteristørrelse eller et mindre batteri med samme batteritid som tidligere.

iPhone 16 Pro Max kan få bedre batteritid

I den kommende iPhone 16 Pro Max har Apple tænkt sig at bruge battericeller med højere energitæthed, oplyser den kendte Apple-analytiker Ming-Chi Kuo. Det kan enten betyde længere batteritid med et batteri af samme størrelse som de nuværende batterier eller en tilsvarende batteritid med et mindre batteri.

I sin seneste gennemgang af leverandørkæden fortæller Ming-Chi Kuo, at energitætheden – det vil sige Wh/kg –  for batteriet i iPhone 16 Pro Max øges, hvilket ”giver fordelen af længere batteritid med samme batteristørrelse eller mindre størrelse på batteriet med samme batteritid.”

Se også: Top 5: De absolut bedste iPhones

Afleder varme med rustfrit stål for at leve op til EU-krav

For at undgå, at batteriet overopheder, bruger Apple for første gang rustfrit stål omkring batteriet som en termisk løsning, lyder det.

”Rustfrit stål er ikke lige så effektivt som aluminium til at aflede varmen, men det er mere robust og ikke så følsomt over for korrosion. Ved at bruge en batterikasse i rustfrit stål mindskes besværlighederne med at fjerne batteriet, hvilket vil gøre det lettere for Apple at leve op til EU’s krav om at kunne udskifte batterierne i mobiltelefoner i fremtiden.”

I juni sidste år hørte vi et rygte om, at iPhone 16 Pro-modellerne vil få stablede batterier, der kan give højere kapacitet og længere levetid. Det nævner Ming-Chi Kuo dog ikke noget om i denne gennemgang. Apple forventes at lancere iPhone 16-serien en gang i midten af september.

Selv om iPhones aldrig har haft de største batterier på markedet, har de altid haft rigtig god batteritid på grund af iOS-softwarens lave strømforbrug og ikke mindst de meget effektive egenudviklede processorer. I dag har iPhone 15 Pro Max for eksempel “kun” en kapacitet på 4.441 mAh, mens et flagskib som Samsung Galaxy S24 Ultra har 5.000 mAh at gøre godt med. Med den forbedrede energitæthed vil vi altså se endnu bedre batteritid – især hvis Apple samtidig udvider batterikapaciteten en smule.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones