iPhone 16-prototype afslører ændringer for at undgå overophedning

Apple vil undgå store problemer med overophedning i næste års iPhones og forbedrer derfor varmeafledningen, selv om softwareopdateringen til iOS 17.0.3 i store træk har løst problemet.

iPhone 16-prototype afslører ændringer for at undgå overophedning

Lige da iPhone 15 Pro var kommet på gaden, hørte vi om mange problemer med overophedede telefoner. Nogle mente, at der var tale om problemer med hardwaren, hvor nogle skød skylden på den nye A17 Pro-chip.

Læs også: Swappie betaler godt for din brugte iPhone

Vil undgå gentagelse af overophedning i iPhone 16

Andre mente derimod, at Apples nye flagskib havde et mindre nedkølingsområde end tidligere modeller, og at den nye ramme i titanium var mindre effektiv til at aflede varme end tidligere iPhone Pro-modeller med en ramme af rustfrit stål.

Apple manede alle disse spekulationer til jorden og kom i stedet med en softwareopdatering, der lader til at have løst problemet.

Apple nævnte selv en række mulige årsager til den høje temperatur, der i værste fald kunne forårsage førstegradsforbrændinger. Ifølge selskabet var der tale om softwareproblemer, hvilket også mere eller mindre blev bevist, da netop softwareopdateringen til iOS 17.0.3 løste problemet, uden at telefonens ydeevne blev forværret.

Bedre varmeafledning med grafen i stedet for kobber

Selvom klagerne er blevet færre, er der stadig brugere, der har problemer med, at deres telefon bliver meget varm. Vi finder nok aldrig ud af, hvad der helt præcist har forårsaget problemet. Sikkert er dog, at Apple ikke har lyst til en gentagelse af problemerne. Især med tanke på, at rygterne lægger op til, at der ikke bliver de helt store nyheder i iPhone 16.

Derfor ser Apple også til at gennemføre nogle hardwareændringer for at undgå endnu en lignende episode med overophedning af næste års iPhone 16-serie. Ifølge X-brugeren @KosutamiSan kan de næste iPhones gå over til et nyt design til afledning af varme, hvor der bruges grafen. Det vil lede varme væsentligt bedre væk end kobber, som anvendes i dag.

Derudover kan iPhone 16 Pro og Pro Max få et batteri med en metaloverflade. Ifølge MacRumors har Apple allerede skiftet fra en overflade i sort folie til en overflade i metal på batterierne til Apple Watch Series. Det samme kan meget vel ske med batterierne til iPhone 16 Pro-telefonerne, lyder det.

Kosutami er angiveligt også i besiddelse af en prototype af iPhone 16. Det skulle være baggrunden for, at han kender til disse ændringer. Kosutami har tidligere vist sig at være en pålidelig kilde, men samtidig er den pålidelighed kun baseret på få afsløringer og rygter.

Læs også: Ny iOS-opdatering løser problemer med overophedning af iPhone 15