iPhone 15 overopheder – Apple på vej med rettelse

Apple er på vej med en softwareopdatering til iPhone 15 Pro og 15 Pro Max, der skal løse problemer med overophedning.

iPhone 15 overopheder – Apple på vej med rettelse

Som du kunne læse på mobilsiden.dk i sidste uge, opleves der udfordringer med Apples nyeste smartphones, iPhone 15. Apple fortæller nu, at der er flere årsager til dette, og at de er på vej med rettelser.

Se også: Bedste pris på brugt iPhone 13 finder du her

Opdatering på vej til iPhone 15 og dens apps

Nye iPhones og en ny iOS-version er rullet ud – og med det følger som regel en række udfordringer og fejl, som Apple skal have løst hurtigst muligt. Sidste år var der flere store problemer, da iOS 16 blev rullet ud, og det ser altså ikke meget bedre ud i år.

Èt af de store problemer er en enorm varmeudvikling i de nye iPhone 15 Pro-modeller, der opnår meget høje temperaturer i brug. Det er ikke godt for batteri og chipset, og dertil bliver iPhone 15 Pro og Pro Max ubehageligt varm at holde i hånden.

Se også: Test af iPhone 15 Pro

Tredjepartsapps grund til overophedning

Der er flere grunde til, at iPhone 15 overopheder, oplyser Apple. Angiveligt skulle en række tredjepartsapps have skyld i dette. Apple oplyser, at det er apps som Instagram, Uber og Asphalt 9: Legends, og at de er i kontakt med udviklerne bag disse.

“Vi har identificeret et par forhold, som kan få iPhone til at køre varmere end forventet. Enheden kan føles varmere i de første par dage efter opsætning eller gendannelse af enheden på grund af øget baggrundsaktivitet. Vi har også fundet en fejl i iOS 17, som påvirker nogle brugere, og som vil blive rettet i en softwareopdatering. Et andet problem involverer nogle nylige opdateringer af tredjepartsapps, som får dem til at overbelaste systemet. Vi arbejder sammen med disse app-udviklere om rettelser, der er ved at blive rullet ud.

Der er altså rettelser på vej ud til disse tredjepartsapps, samt en iOS 17.1-softwareopdatering, som også byder på flere rettelser.

Der fik rygter om, at det kunne være selve konstruktionen af iPhone 15 Pro, der er skyld i dette. Men dette ser altså ikke ud til at være tilfældet.

Typisk efter en stor softwareopdatering

Et øget batteriforbrug og en varmere iPhone er ikke uventet, når en ny stor softwareopdatering er installeret. Apple har tidligere oplyst, at man efter en opdatering skal forvente et øget strømforbrug, men at dette automatisk vil stabilisere sig selv efter 48 timer.

Se også: Laveste priser på iPhone 15 Pro