iPhone 6 Plus er officielt udgået – reparationer bliver sværere

Apple betragter nu iPhone 6 Plus som værende udgået. Dermed er det slut med at få den repareret hos Apple. Samtidig er iPad Mini 4 nu et "ældre" produkt med blot få år tilbage af sin levetid.

iPhone 6 Plus er officielt udgået – reparationer bliver sværere

Apple har i dag tilføjet en håndfuld enheder til sin offentligt tilgængelige liste over ældre og udgåede produkter, herunder nogle ældre iPhone- og iPad-modeller. iPhone 6 Plus er netop tilføjet til listen over udgåede produkter, mens Apple nu betragter iPad Mini 4 som værende et “ældre” produkt. Det betyder, at det kun har få år tilbage med understøttelse af reparationer hos Apple.

Læs også: Apple forsøgte i tre år at bringe Apple Watch til Android

iPhone 6 Plus er udgået – iPad Mini 4 og iPhone 8 er “ældre”

Apple anser nu iPhone 6 Plus for at være udgået på verdensplan, hvilket betyder, at Apple Stores og Apple-autoriserede serviceudbydere ikke længere tilbyder reparationer eller anden hardwareservice til enheden. Apple siger, at de betragter et produkt som “forældet”, når der er gået syv år, siden Apple stoppede det officielle salg.

Apple lancerede iPhone 6 og iPhone 6 Plus i september 2014 med store nyheder, herunder større skærme end tidligere modeller og understøttelse af Apple Pay. Apple begyndte at udfase iPhone 6 Plus i september 2016, men iPhone 6 forblev tilgængelig gennem forhandlere i udvalgte lande i et par år mere, så den betragtes endnu ikke som udgået.

På softwaresiden stoppede Apple med at opdatere iPhone 6 og iPhone 6 Plus i 2019, da iOS 13 blev rullet ud til iPhone 6s og 6s Plus og nyere.

Hvad angår iPad, anser Apple nu 4. generation af iPad mini for at være ældre, hvilket betyder, at der er gået mere end fem år, siden Apple stoppede salget. Apple Stores og Apple-autoriserede serviceudbydere fortsætter med at tilbyde reparationer af ældre produkter i op til to år mere afhængig af tilgængeligheden af reservedele.

iPhone holder lige så længe som Android

Apple har også tilføjet iPhone 8 og iPhone 8 Plus til sin liste over ældre produkter, men kun i farven (PRODUCT)RED. Enhederne forblev tilgængelige i andre farver i længere tid, så de farver er endnu ikke “ældre”.

De syv år, som er det tidspunkt, hvor Apple betragter et produkt som forældet, stemmer fint overens med de bedste Android-producenters praksis. Google og Samsung tilbyder op til syv års softwareopdateringer, og Google tilbyder ligesom Apple reservedele i syv år. Længden af et produkts levetid er også noget, som EU har stort fokus på. EU vil forlænge produkters levetid med en ekstra 12 måneders garanti på reparationer, ligesom producenter bliver forpligtede til at gøre reparation af forbrugerelektronik nemmere.

Læs også: Samsungs AI-funktioner på vej til ældre Samsung-telefoner