Samsungs AI-funktioner på vej til ældre Samsung-telefoner

Ifølge nye meldinger kan de nye Samsung AI-funktioner fra Galaxy S24-serien være på vej til Galaxy S22-serien.

Samsungs AI-funktioner på vej til ældre Samsung-telefoner

De nyeste Samsung-topmodeller, Galaxy S24, S24+ og S24 Ultra, blev lanceret i år med Galaxy AI-funktioner. Samsung har siden lovet, at de også vil komme til Galaxy S23-serien, inklusive Galaxy S23 FE, via softwareopdateringen til One UI 6.1, som forventes at blive frigivet til sidste års telefoner i slutningen af denne måned.

Se også: Test og anmeldelser af Samsung-telefoner 

Arbejder på AI-funktioner til Galaxy S22-serien

Men S22-familien blev udeladt. Nu ser det dog ud til, at 2022-flagskibene stadig kan få en smagsprøve på Galaxy AI, selvom intet er hugget i sten endnu. Samsungs præsident for mobildivisionen, TM Roh, fortalte på en generalforsamling, at virksomheden aktivt leder efter måder at bringe Galaxy AI-funktionerne til ældre telefoner.

Problemet er, at mens nogle af funktionerne er cloud-baserede, afvikles nogle af dem lokalt på enhederne, og det er tilsyneladende sidstnævnte, der forhindrer Samsung i at implementere alle funktioner i Galaxy S22-serien.

På den anden side har Galaxy S23 FE, som får Galaxy AI, samme chipsæt som Galaxy S22-modellerne, som ikke får AI-funktionerne i første omgang. Ifølge TM Roh er der brug for “en stor indsats” for at få dette til at ske, men Samsung skulle alligevel investere ressourcer i denne opgave.

Det er med andre ord ikke givet, at Galaxy S22-serien får Galaxy AI, men der arbejdes på det. Udfaldet ser stadig ud til at være uvist.

Se også: Sammenlign priser på Samsung-telefoner

Fokuserer primært på Galaxy Z Flip og Z Fold

TM Roh bekræftede, at Samsung stadig arbejder på enheder med foldbare skærme, der kan rulles og skubbes, og at de løbende arbejder på at forske og patentere teknologien forud for en lancering. Det er interessant, at Samsung lige nu ser ud til at være langt mere forsigtig med at lancere nye formfaktorer end tidligere. Samsung arbejder stadig på nye formfaktorer, men lader ikke til at have travlt med at få dem på markedet.

En af grundende til dette kan være, at Samsung først ønsker at manifestere sig på markedet med de nuværende alternative formfaktorer (Galaxy Z Flip- og Galaxy Z Fold-serierne), inden man eventuelt kaster sig over nye formfaktorer.

Det er i hvert fald tydeligt, at der stadig er plads til forbedringer i Galaxy Z Flip- og Galaxy Z Fold-serierne. Samsung gør derfor klogt i at fokusere på de to serier først, da de har fået øget konkurrence i form af Motorola og OnePlus, som har lavet konkurrenter til henholdsvis Flip og Fold med relativt stor succes.

Læs også: Flere Samsung-enheder får smarte Galaxy AI-funktioner