iPhone-brugere aktiverer nødopkaldsfunktionen ved et uheld

På internettet brokker flere sig over, at de er kommet til at aktivere funktionen ”Nødopkald SOS” til iPhones og Apple Watch og dermed har fået besøg på politiet.

iPhone-brugere aktiverer nødopkaldsfunktionen ved et uheld

Det var tænkt som en smart funktion, der potentielt kan redde liv, da Apple introducerede funktionen ”Nødopkald SOS” i iOS 11 til iPhones og iPads og i watchOS 4 til Apple Watch. Nødopkaldsfunktionen har dog ført til flere uheldige episoder, viser det sig.

Funktionen virker ved, at man holder en eller flere knapper nede i et antal sekunder, hvorefter der lyder en høj advarselslyd, og til sidst foretager telefonen et nødopkald. Det varierer lidt fra enhed til enhed, hvordan man aktiverer funktionen, men særligt på Apple Watch ser det ud til at ske oftest, skriver The Verge.

Fik tilkaldt politiet midt i sin nattesøvn

En af de uheldige personer er Jason Rowley, som har delt sin oplevelse på Twitter. Han bruger sit Apple Watch som aktivitetstracker og fik under sin nattesøvn aktiveret ”Nødopkald SOS” ved at holde urets sideknap nede, indtil uret automatisk foretog et nødopkald via den tilsluttede iPhone.

Alarmcentralen reagerede ved at sende tre politibetjente ud til hans hjem klokken 1 om natten, oplyser han i et tweet. Oplysningerne om hans placering blev sendt til adressen som en del af alarmopkaldet.

Et kig på Twitter viser, at Jason Rowley ikke er den eneste, der har oplevet at aktivere ”Nødopkald SOS” ved et uheld. Nedenfor ses to andre personer, som også er kommet til at aktivere funktionen. Personen ”kwami” kom til at aktivere nødopkaldet via den gamle metode, hvor man skal trykke fem gange på sideknappen. Sådan fungerer det med iPhone 7 eller ældre iPhones, mens man med iPhone 8, 8 Plus og X skal holde sideknappen og en lydstyrkeknap nede samtidig.

Hvis du før er kommet til at aktivere nødopkaldsfunktionen eller har været lige ved det, kan du altid gå ind i Indstillinger » Nødopkald SOS og slå funktionen fra. Du gør dig dog nok klogt i fortsat at lade funktionen være aktiveret, da den som bekendt kan redde liv, skulle uheldet en dag være ude.

Du kan læse mere om, hvordan “Nødopkald SOS” fungerer til iPhone her og til Apple Watch her.