iPhone kommer nu uden oplader og øretelefoner

iPhone XR, iPhone 11, iPhone SE 2020, iPhone 12 og iPhone 12 Pro kommer ikke længere med øretelefoner og oplader. Til gengæld kan man købe en ny 20W-hurtigoplader fra Apple.

iPhone kommer nu uden oplader og øretelefoner

Apples nye iPhones vil ikke have en oplader og EarPods-øretelefoner med i salgsæsken. Som noget helt nyt kommer de nemlig kun med et USB-C til Lightning-kabel. Og det betyder at du heller ikke kan bruge din gode gamle iPhone-oplader til at oplade din nye iPhone med det medfølgende kabel.

Læs også: iPhone 11 og iPhone XR falder i pris – det bedste køb?

Apple kommer også fremover til at fjerne tilbehøret fra de eksisterende iPhone-modeller, ligesom de tidligere på året har fjernet opladeren fra årets Apple Watch-modeller. Det gælder alle modellerne i Apples sortiment; iPhone XR, iPhone 11, iPhone SE 2020, iPhone 12 og iPhone 12 Pro.

Da Apple meldte dette ud, understregede de også, at der allerede er 700 millioner øretelefoner samt 2 milliarder Apple-strømadaptere i omløb i verden, hvilket tyder på, at de fleste mennesker allerede ejer begge slags tilbehør.

Grunden til, at Apple har droppet oplader og øretelefoner er, ifølge dem selv, af miljømæssige årsager. Kritiske røster antyder dog, at incitamentet til at fjerne tilbehøret skyldes, at det kan øge Apples margener samt reducere forsendelsesomkostningerne, snarere end at beskytte miljøet.

Se også: Sammenlign priser på iPhones

Apple 20W oplader
Med det medfølgende USB-C til Lightning kabel kan du bruge denne hurtigoplader.

Læs også: iPhone 12 lanceret med 5G, bedre ydelse og OLED-skærm

Ny hurtigoplader til 169 kroner

Da iPhone 12 og 12 Pro-modellerne ikke længere leveres med en strømadapter, er Apple begyndt at sælge 20W USB-C-strømadapteren, der først blev introduceret med iPad Air, for 169 kroner.

20W-strømadapteren er inkluderet i kassen med ‌iPad‌ Air, men de der gerne vil bruge den med de nye ‌iPhone‌-modeller, kan købe den for 169 kroner, hvilket er billigere end den ældre 18W USB-C-model.

Læs også: Disse mobiler har hurtig trådløs opladning