iPhone overlever fald fra fly i fem kilometers højde

Selv om iPhone er en sandwich af glas og metal, er et fald fra fem kilometer tilsyneladende en smal sag.

iPhone overlever fald fra fly i fem kilometers højde

Søndag fandt amerikaneren Seanathan Bates en fungerende iPhone, der fredag var faldet næsten fem kilometer fra Alaska Airlines’ 1282-rutefly. Flyet blev ramt af en pludselig dekompression, da et dørpanel rev sig løs fra flyet.

Ingen blev alvorligt skadet under hændelsen – heller ikke telefonen, der stadig var ulåst og havde et iturevet opladningskabel i ladeporten, da den blev suget ud af flyet og faldt den lange tur ned på jorden.

iPhone blev pludselig suget ud af flyet

Efter fundet kontaktede Seanathan Bates den nationale transportsikkerhedsstyrelse NTSB, der tog sig af telefonen og fortalte han, at det var den anden mobil, der var fundet fra flyet. Under en pressekonference søndag bekræftede Jennifer Homendy fra NTSB, at to personer havde fundet telefoner, der var faldet fra fly 1282. Den anden var landet i en have.

Dekompressionen begyndte, da et dørpanel, der skulle dække en nødudgang på Boeing 737 Max 9-flyet, pludselig faldt af. En hastig dekompression kan suge både passagerer og genstande ud af flyet med voldsom kraft på grund af pludselige forskelle i lufttryk. Heldigvis faldt ingen personer ud af flyet, men iPhonen blev altså revet løs fra et ladekabel.

”Hvis du ikke så det, så sad der stadig en iturevet oplader i den! Den blev *flået* ud ad døren,” skrev Seanathan Bates i sit indlæg på X.

Læs også: Soldats iPhone stoppede en kugle og reddede hans liv

Ikke første gang en iPhone klarer stort fald

Det er ikke først gang, at vi hører om en iPhone, der har klaret fald fra utrolige højder. I maj fortalte Appleinsider om en faldskærmsudspringers telefon, der faldt lidt mere end fire kilometer fra et fly.

Med tanke på den luftmodstand, der begrænser en genstands hastighed ved faldet og en landing på noget blødt som fugtig jord eller mudder, er det ikke helt overraskende, at telefonerne overlever sådanne fald. Var de derimod landet på en hård overflade, ville udfaldet nok være et helt andet.

Da iPhonen blev fundet, ledte man stadig efter panelet, men det er siden blevet fundet. Sammenlignet med hvor let det tilsyneladende var at finde de to små telefoner inden panelet, kommenterede en kommentator fra mediet Hacker News situationen med, at “Boeing har brug for “Find min dør” som en pendant til Apples “Find”-tjeneste til at lokalisere forsvundne enheder.

Det er endnu uvist, om iPhonen er blevet genforenet med sin ejer.

Læs også: Tre prototyper af iPhone 16 lækket – se designændringerne