LG udvider familien: G4 Stylus og G4c lanceret

LG føjer to nye smartphones til LG G4-familien, som bringer en stylus og fornuftige specifikationer til billige penge.

LG udvider familien: G4 Stylus og G4c lanceret

Det er ikke mindre end 3 uger, siden LG lancerede årets topmodel, LG G4. Det afholder dog ikke sydkoreanerne fra allerede at føje nye medlemmer til familien – ganske som ventet. Det oplyser LG i en pressemeddelelse.

Læs også: Rygte: Budgetvenlig LG G4 rammer Europa næste måned

LG lancerer i dag to nye smartphones, som er baseret på topmodellen, men hvor der er gået væsentligt ned på specifikationer og ikke mindst prisen. Samtidig byder den ene af varianterne på en tilføjet stylus, så du nemt kan tage noter på farten.

LG G4 Stylus

LG G4 Stylus: Tag noter på farten

Den første tilføjelse til samlingen er G4 Stylus, som med dimensionerne på 154,3 x 79,2 x 9,6 mm rummer en 5,7″ stor IPS-skærm – altså 0,2″ større end topmodellen. Med en HD-opløsning giver det en pixeltæthed på 258 pixels per tomme.

Den større skærm skyldes, som navnet på smartphonen indikerer, at der medfølger en stylus, som gemmer sig øverst på bagsiden med navnet Rubberdium™ Stylus. Den gør det legende let at tage noter eller lave tegninger på farten, hvis der er behov for større præcision end hvad man normalt kan med fingeren.

Læs også: LG G4 officiel – Topmobil med læderstil

Den resterende hardware lyder på en 1,2 GHz quad-core-processor – formentlig fra Snapdragon, som kommer sammen med 1 GB RAM og 8 GB intern lagerplads. Lige som med LG G4 kan du udvide lagerpladsen med et eksternt microSD-kort.

Kameraet er på lidt færre megapixels end topmodellen. Her får du 13 af slagsen at råde over bagpå i LTE-udgaven af telefonen og 8 MP i 3G-udgaven, mens der foran sidder et 5 MP kamera på begge varianter.

Læs også: Første billeder: Så vildt er LG G4’s kamera

Det 3000 store batteri fra LG G4 er bibeholdt i denne stylus-udgave, som har potentiale til at levere en fornuftig batteritid – lige som de første tests af batteriet i LG G4 viser.

LG G4c

LG G4c: Kompakt G4

Den anden G4-smartphone går under navnet G4c med c som forkortelse for kompakt. Denne mindre LG G4 måler 139,7 x 69,8 x 10,2 mm og er derfor 9,2 mm lavere, 6,3 mm smallere og 0,6 mm tyndere end den 3 uger gamle topmodel.

Her finder du også en HD-skærm, men som er skruet ned til 5.0″, hvilket giver en pixeltæthed på 294 pixels per tomme. Det er samme 1,2 GHz processor, 1 GB RAM og 8 GB lagerplads, der er at finde i G4c som i Stylus-varianten.

Læs også: LG sigter efter 12 mio. solgte G4-smartphones

Bagkameraet rummer dog kun 8 MP bag på og 5 MP foran, lige som der også kun er en LTE-variant at vælge mellem her. Batteriet, som også kan udskiftes i kompaktmodellen, har en kapacitet på 2.540 mAh – det er cirka 15 % mindre end de to øvrige G4-modeller.

“LG G4 Stylus og G4c er perfekte eksempler på, hvad vi mener med en premium-brugeroplevelse i en smartphone uden en høj pris. Vi er engagerede i at tilbyde LG-enheder i hurtigt voksende markeder, der ikke kun leverer høj ydelse, men også ser godt ud samtidig,” fortæller direktør for LG Electronics, Juno Cho.

“Enestående prissat” – kommer de næste uger

LG oplyser i pressemeddelelsen, at de to nye G4-smartphones bliver “enestående prissat” uden at nævne nogle specifikke beløb.

Du kan altså forvente to smartphones til ganske overkommelige priser, når de hen over de kommender uger lander i butikshylderne i de største markeder. De nærmere priser offentliggøres løbende, når de rammer de enkelte lande.