LG V30 er officiel: Spækket med features

LG har netop afsløret flagskibet V30 ved IFA-messen. Der er tale om en sand multimediemaskine med masser af nyheder. Den bliver dog ikke lanceret i Danmark.

LG V30 er officiel: Spækket med features

Så er ventetiden omsider ovre. Efter måneder med rygter har LG netop præsenteret den længe ventede V30-topmodel, som skal konkurrere med Galaxy Note 8 og den kommende iPhone 8. LG synes at gøre brug af samme strategi som med sidste års V20-topmodel: nemlig at fylde den til randen med forskellige multimedie-features.

Designmæssigt ligner V30 mest af alt en krydsning mellem V20 og LG G6, hvor der også er hentet inspiration fra Samsung, når man kigger nærmere på metalrammen. Der er altså en meget stilren front at finde, som næsten kun består af en 6” stor skærm med en opløsning på 2.880 x 1.440 pixels.

Læs også: LG viser nye softwarefunktioner i V30 frem før tid

Det er første gang, LG lancerer en topmodel i nyere tid med en OLED-skærm – og den er ikke produceret af Samsung som på de fleste andre mobiler, men derimod af LG selv. Skærmen kalder LG selv for ’OLED FullVision Display’, og dermed er der samme, aflange skærmformat på 18:5 at finde som i LG G6.

Selv om skærmen er 0,3” større end den i V20, gør de reducerede skærmkanter, at V30 er 8 mm lavere og 3 mm smallere end forgængeren.

LG V30
Foto: LG

Stærkt kamera med professionelle features

Det stilrene ydre fortsætter om på bagsiden, hvor der er en bagside beskyttet af Gorilla Glass 5, som svagt krummer sig langs kanterne. Som med tidligere LG-topmodeller er et dualkamera, men setuppet er forbedret yderligere. Den primære sensor har en opløsning på 16 megapixel og en blænde på f/1.6.

Den er dermed den første smartphone med en så stor blændeåbning. Det betyder, at V30 kan lukke 25 % mere lys ind end smartphones med en sensor, der har en blænde på f/1.8. Vi bør altså se billeder fra LG V30, der klarer sig enormt godt under dårlig belysning.

Bileder og videoer optaget med den primære sensor holdes stabile både med optisk billedstabilisering (OIS) og elektronisk billedstabilisering (EIS), og LG benytter samtidig en hybridteknologi til autofokusering. V30 fokuserer nemlig både med fasedetektering og laserfokusering.

Læs også: LG lancerer Q8 i Europa: En kompakt og vandafvisende V20

V30 er også udstyret med en såkaldt ’Crystal Clear’-linse af glas, som skulle give mere præcise farver og skarpere billeder end traditionelle linser i mobiler, der er lavet af plastik.

Den sekundære sensor i V30 er fortsat en vidvinklet af slagsen med et 120 graders synsfelt, men opløsningen på den er nu reduceret fra 16 til 13 megapixel. Her har LG formået at reducere mængden af forvrængning i hjørnerne på de vidvinklede billeder med to tredjedel.

LG V30
Foto: LG

Masser af nye videofunktioner

LG er også klar med en ny funktion i kameraet kaldet Cine Video, som er en tilstand, der gør det nemt at lave videoer, der har karakter af at være lavet professionelt. Cine Effect giver dig 15 forskellige indstillinger, som giver dine videoer forskellige stile, eksempelvis så den får udtryk af at være en romantisk komedie, thriller og lignende.

Den anden del af funktionen hedder Point Zoom og lader dig klikke på skærmen for at zoome ind på forskellige dele af skærmen – eksempelvis øverste venstre hjørne. Hidtil har du kun kunnet zoome midt ind på skærmen, men den nye zoomfunktion lader dig altså lave glidende zoombevægelser overalt på skærmen.

Læs også: LG Q6: Ny prisvenlig mobil med aflangt FullVision Display

Videoer er yderligere forbedret med funktionen LG-Cine Log, som gemmer en større dynamik og et større farvespektrum i videofilerne. Efter optagelserne kan du ændre i en gamma-kurve for at justere videoens udtryk.

Den sidste kameranyhed er funktionen Graphy, hvor du kan bladre i et katalog af forudbestemte indstillinger i den manuelle tilstand. De forudbestemte indstillinger er lavet af professionelle fotografer med henblik på at de skal benyttes til forskellige typer af motiver. Hvis du derfor vil tage et lignende billede, kan du bare vælge en Graphy-indstilling, og straks tilpasser telefonen selv ting som ISO-værdi, blænde, lukkerhastighed og hvidbalance.

ESS

Hi-Fi-lyd med Quad DAC og hjælp fra B&O PLAY

Igen i år satser LG stort på lyden. Derfor er der en implementeret en såkaldt Hi-Fi Quad DAC fra firmaet ESS Technology – altså en komponent der ene og elene sørger for at levere solid lydkvalitet. Den leverer højkvalitets 32 bit-lyd, og lyden er efterfølgende blevet justeret og forbedret af de danske lydspecialister fra B&O PLAY.

Dertil følger der et sæt øretelefoner fra B&O PLAY med i pakken – formentlig Beoplay H3, da de fulgte med forgængeren V20.

LG V30
Foto: Lgnewsroom.com

Floating Bar og stemmegenkendelse

LG V10 og V20 adskilte sig fra konkurrenterne ved at have en ekstra, sekundær OLED-skærm ovenover den normale skærm. Den gav en masse nye ekstrafunktioner rundt omkring i forskellige apps, men den skærm er nu skrottet, fordi hele fronten nu består af en OLED-skærm.

LG har derfor flyttet det ekstra panel væk fra toppen og erstattet den med en ny funktion kaldet Floating Bar. Det er ganske simpelt en lille knap, der kan aktiveres og trækkes rundt på skærmen, som giver hurtig adgang til en række funktioner såsom Quick Tools og musikafspilleren.

Læs også: LG lancerer G6+ med bedre specs

LG V30 kommer også med en lidt speciel metode til at låse skærmen op: nemlig med stemmen. Her gør LG brug af Qualcomms Aqstic-teknologi, som lader dig låse telefonen op ved at sige 3-5 stavelser, som du selv vælger. Du skal ikke trykke på tænd-knappen eller noget som helst andet ved brug af de to teknologier, forsikrer LG – og det skulle virke uden at dræne batteriet for strøm.

Always-on Display kan også tilpasses i højere grad, lyder det fra LG. Nu kan den ’slukkede skærm’ også tilpasses med Quick Tools, en musikafspiller og tilmed et lille udsnit af et valgfrit billede som vist på billederne ovenfor.

LG V30
Foto: LG

LG V30: Kommer ikke til Danmark

Der er altså ingen tvivl om, at LG V30 har utroligt meget at byde på for både skabere og forbrugere af indhold. Desværre kommer den ikke til Danmark. LG bekræfter over for Mobilsiden, at den ikke vil blive lanceret herhjemme – præcis som forventet, for forgængeren V20 var heller ikke at finde i de danske butikker.

LG V30 oplyser dog, at V30 lanceres i hjemlandet Sydkorea den 21. september, hvorefter flagskibet kommer til Nordamerika, Asien, Europa, Afrika og Mellemøsten. Det er endnu uvist, hvilke lande der er omfattet af den europæiske lancering, men Danmark er som sagt ikke bladt disse.

Prisen på LG V30 er endnu ukendt.