Memory leak-fejl i Samsung Galaxy S6 muligvis løst

Er din Samsung Galaxy S6 sløv på grund af den såkaldte "memory leak"-fejl? Så er en løsning nu klar - men den er ikke fra Samsung selv.

Memory leak-fejl i Samsung Galaxy S6 muligvis løst

Døjer du med det såkaldte ”memory leak”-problem med din nye Samsung Galaxy S6? Frygt ej – der er håb forude, efter en udvikler ser ud til at have fundet en løsning på problemet.

Memory leak-fejlen har været et gennemgående problem for flere producenter siden Android 5.0 Lollipop, og Samsungs topmodel, Galaxy S6, slipper heller ikke uden om problemet.

Samsung har endnu ikke løst problemet, men det har en udvikler til gengæld, ser det ud til.

Læs også: Kameraopdateringer på vej til Samsung Galaxy S6 (VIDEO)

Han har samtidig offentliggjort en vejledning til, hvordan du selv kan rette op på fejlen, der får din Galaxy S6 til at sløve ned over tid på grund af et højt RAM-forbrug af systemet, som ikke frigives igen.

Desværre kræver metoden en vis teknisk kendskab, og din Galaxy S6 skal også først være ”rooted”. Det vil sige, at der er opnået fuld adgang til hele systemet, som potentielt kan bryde garantien på den. Derfor er du formentlig bedre stillet ved blot at vente på, at Samsung forhåbentligt løser fejlen i den nærmere fremtid.

Sådan løser du problemet

Hvis du alligevel på eget ansvar tør at begive dig ud i løsningen, skal du med forsigtighed finde filen build.prop, der ligger i placeringen /system på en rooted Samsung Galaxy S6.

Herefter skal du finde nogle bestemte linjer tekst, som skal erstattes med noget nyt for til sidst at gemme filen igen. Du kan se den fulde fremgangsmåde i en tråd på siden XDA-developers.

Læs også: Samsung undersøger problem med ridser i Galaxy S6 Edge

De personer, der har begivet sig ud i den noget besværlige løsning, er positivt overraskede over resultatet. En bruger på Reddit fortæller eksempelvis, at “det er åndssvagt, så meget hurtigere telefonen nu er”.

En anden fortæller: ”Jeg har lige prøvet det. Det er en ENORM forbedring. Det er tåbeligt, hvordan jeg blev nødt til at vente indtil nu for at have mulighed for at skifte mellem mere end to apps uden at bekymre mig om, at en anden lukker”.