Microsofts CEO: Der blev begået store fejl med Windows Phone

Windows Phone blev en kæmpe fiasko for Microsoft, der ikke kunne presse iOS og Android - jeg tog den forkerte beslutning, indrømmer CEO Satya Nadella.

Microsofts CEO: Der blev begået store fejl med Windows Phone

I en samtale, hvor der blev diskuteret emner som Bing Chat, forretningsforbindelser med mere, indrømmede Microsofts CEO, Satya Nadella, at der blev begået fejl omkring selskabets indsats på telefonområdet.

Nadella mener, at man med en anden tilgang kunne have fået Windows Phone til at fungere. I et interview med Business Insider taler Nadella om forskellige dele af sit liv, Microsoft, AI og de forretningsforbindelser, han har haft gennem årene.

Se også: Sammenlign priser på de bedste telefoner

Windows Phone kunne have haft en chance

På et tidspunkt i interviewet får Nadella spørgsmålet: “Er der nogen form for strategisk fejltagelse eller forkert beslutning, som du fortryder set i bakspejlet?”

Svaret på det spørgsmål indeholder blandt andet hans selskabs exit fra mobilmarkedet. Microsoft-chefen mener, at Windows Phone kunne have haft en chance, men at han tog den forkerte beslutning.

Med Steve Ballmer ved CEO-roret købte Microsoft Nokia i 2011 for 7,6 milliarder dollars. At købe Nokia kunne have været et fornuftigt træk i 2011, da Nokia først opgav sine egenudviklede platform og i stedet besluttede sig for udelukkende at bruge Windows Phone.

I 2013 var det dog tydeligt, at Windows Phone var en platform, der ikke kunne klare sig. Ifølge Kantar Worldpanel hjalp Nokia-aftalen platformen til at krydse 10 procent markedsandel i nogle europæiske lande i november 2013, men den samlede globale markedsandel lå konstant under 5  procent.

Se også: Priser på populære telefoner

Kunne have genopfundet kategorien mellem pc’er, tablets og telefoner

Da Nadella overtog roret efter Steve Ballmer i 2015, var noget af det første han gjorde at kalde opkøbet af Nokia for en stor fejl og herefter gik Microsoft i en retning, der ikke inkluderet Windows Phone.

Han siger: ”Den beslutning, jeg tror, mange taler om – og en af de sværeste beslutninger, jeg tog, da jeg blev CEO – var vores exit fra det, jeg vil kalde mobiltelefonen, som den var defineret dengang. Set i bakspejlet tror jeg, at vi kunne have fået det til at fungere ved måske at genopfinde kategorien af computere mellem pc’er, tablets og telefoner….”.

Se også: De bedste foldbare telefoner

Prøver stadig med Surface Duo

Siden da har selskabet lanceret Surface Duo og Surface Duo 2, Microsofts version af en foldbar telefon. I begyndelsen af året hørte vi rygter om, at Microsoft var færdige med at designe en tredje generation af Duo.

Siden har vi dog hørt, at Microsoft skrottede det design til fordel for en mere traditionel foldbar skærm. Surface-kategorien har aldrig været en succes for Microsoft, hvor middelmådige anmeldelser og høje priser ikke har hjulpet til.