Motorola Mobility officielt opkøbt af Lenovo

Googles frasalg af Motorolas mobil-afdeling er afsluttet. Fra i dag overtager Lenovos den ikoniske mobilproducent.

Motorola Mobility officielt opkøbt af Lenovo

Lenovo er i dag blevet et brand rigere, efter opkøb af IBM’s Thinkpad og Medion mærkevare ryger Motorola Mobility nu under den kinesiske gigants faner.

Efter en række nedjusteringer og en svær tilpasning fra telefon til smartphone æraen blev Motorola opkøbt af Google. Efter en række succesfulde lanceringer, herunder budgetmobilen Moto G, frasolgte Google smartphone-forretningen Mobility, i januar 2014 for 17 milliarder danske kroner. En handel som nu er bragt til dørs.

Med erhvervelsen overtager Lenovo Motorolas fulde portefølje af smartphones, herunder Moto X, Moto G, Moto E, Nexus 6 og smart-uret Moto 360. Fremtidige produktplaner indgår også i salget.

Lenovo vil drive Motorola som et datterselskab, fortsat med hovedsæde i Chicago. Med aftalen arver Lenovo 3.500 nye ansatte, heraf 2.800 i USA.

En ny global 3’er

Med udvidelsen overhaler Lenovo Huawei på tredjepladsen som global smartphone-producent. En historisk mærkedag for Lenovo: “I dag nåede vi en historisk milepæl for Lenovo og Motorola – og sammen er vi klar til at konkurrere og vokse på det globale smartphonemarked. Ved at være en stærk nummer tre og en værdig udfordrer til de to største smartphoneproducenter i verden giver vi markedet et valg, konkurrence og et nyt skud innovation,” siger Yang Yuanqing, formand og CEO for Lenovo.

Læs også: Samsung taber terræn til Apple og Huawei

Motorola Mobility har ingen ansatte i Danmark, men Lenovos danske administrerende direktør Jørn Rønning ser perspektiver i opkøbet. Han forklarer: “Der følger ingen danske ansatte med fra Motorola Mobile, men aftalen får på sigt også stor betydning for introduktionen af mobiltelefoner på det danske marked – og det er et område, vi længe har set frem til at beskæftige os med.”