Mulige pressefotos af Huawei Mate 10 lækket før tid

De måske første billeder af Huawei Mate 10 er blevet lækket på det kinesiske sociale medie Weibo, der - som altid - boomer med nyt fra rygtebørsen.

Mulige pressefotos af Huawei Mate 10 lækket før tid

De første informationer og billeder af endnu ikke annoncerede smartphones og forbrugerelektronik har det med at dukke op på det kinesiske sociale medie Weibo, der er et sandt mekka for rygtespredere, som ligger inde med en masse insiderviden.

Læs også: Huawei Watch 2 med Porsche Design slippes løs

Det kan meget vel også være tilfældet med det kommende flagskib Mate 10 fra Huawei. Weibo-brugeren ShumaC har i hvert fald delt 4 billeder i et opslag, som skulle vise den kommende Mate 10. Billederne er dog ikke i nogen synderlig god kvalitet, men da flere af dem er beskårede og kun viser et lille udsnit af designet, er det muligt at ane de flere af detaljerne.

Huawei Mate 10
Foto: Weibo.com (shumaC)

Får et bekendt design, men nu med ‘kantløs’ skærm 

Det mest iøjnefaldende ved designet må siges at være den nye og større skærm, som dækker næsten hele fronten. Kun en lille smule af toppen og bunden består ikke af skærm. Huawei ser dermed ud til at gå samme vej som Samsung, LG og snart Apple, hvor der er gået mode i at skære ned på skærmkanterne og i stedet skrue op for skærmstørrelsen uden at udvide de fysiske dimensioner for meget. Skærmen ventes desuden at blive 6” stor og få en Full HD-opløsning med et 2:1-format.

At Huawei Mate 10 får en sådan skærm ligesom flere af konkurrenterne stemmer overens med det, som Richard Yu, chef for Huaweis forbrugerafdeling, udtalte sidste måned:

”Det bliver et endnu stærkere produkt”, præciserer han. ”Mate 10 får længere driftstid og et ’full-screen’-display, det vil lade hurtigere op, have bedre fotoegenskaber og en række andre features, der vil styrke den i kampen mod Apple”.

På bagsiden er der også ændringer, men der er stadig dele, der leder tankerne hen på den nuværende Mate 9. For det første ses en finish i børstet aluminium som i forgængeren, og for det andet er der et kamerahus, der minder meget om det i Mate 9. Hvor LED-blitzen og den infrarøde sensor til laserautofokus er placeret over og under kamerahuset på Mate 9, er disse rykket ud til hver side af kamerahuset på Mate 10.

Læs også: Huawei Mate 10 får ’kantløs’ display

En anden forskel er placeringen af fingeraftrykslæseren. Den er der af gode grunde ikke længere plads til på fronten, og da de indbyggede fingeraftrykslæsere i skærmen endnu er et års tid ude i fremtiden, har Huawei placeret den på bagsiden under kameraet.

Bunden på telefonen ser ud til at være udført i et design, der er magen til det i Mate 9 – altså en USB-C-port i midten omringet af højttalergitter på begge sider. Selve rammen hele vejen rundt om Mate 10 ser dog ud til at være lidt skarpere end i Mate 9 – formentlig lidt i stil med i P9.

Læs også: Huawei: Vi solgte flere smartphones end Apple i december

I motorrummet ventes Mate 10 at gemme på den næste HiSilicon Kirin 970-processor, som efter sigende netop skulle begyndt at blive massefremstillet. Processoren vil blive akkompagneret af 64 GB lagerplads og 6 GB RAM. Batteriet skulle være et af de større med en kapacitet på 4.000 mAh, hvilket i så fald vil være identisk med det i Mate 9.

Der går også forlydender om, at Huawei vil løfte sløret for Mate 10 mandag den 16. oktober ved en event i München i Tyskland, hvor også en mindre Mate 10 lite skulle blive annonceret. Prisen på Mate 10 vil ligge i den høje ende: over 1.000 dollars, forlyder det. Det vil i så fald være et noget voldsomt hop i prisen i forhold til Mate 9, som fik en amerikansk pris på 600 dollars.

Som med så mange andre tidlige rygter skal mange af informationerne, og billederne ligeså, altid tages med et gran salt, da der endnu er mange uvisheder især på designfronten. På nuværende tidspunkt har det været meget småt med billeder af Mate 10, og derfor er det endnu for tidligt endegyldigt at sige, om det er den rigtige vare, vi ser på disse billeder. Formentlig vil der tegne sig et billede af designet, efterhånden som vi nærmer os den ventede afsløring om to måneder.