Nex 3: Voldsom Vivo med 120W opladning

Vivo Nex 3 er for første gang blevet vist frem og imponerer med hardware fra øverste hylde og voldsom 120W opladning. Og så har den jackstik.

Nex 3: Voldsom Vivo med 120W opladning

Her er en mobiltelefon du sikkert ikke har hørt om før, men uden tvivl bør kende til. Kinesiske Vivo er en af de allermest innovative smartphoneproducenter på markedet og har været nogle af de første med teknologier som fingeraftrykslæseren gemt under skærmen, ultra hurtig opladning, pop-up kameraer og et design uden fysiske knapper.

Vi hører ikke meget til dem herhjemme, men på verdensplan har Vivo en markedsandel på 8 procent og har i andet kvartal i år solgt 27 millioner smartphones.

Youtuberen MrWhoseTheBoss, en af mine personlige favoritter, har eksklusivt fået fingre i Vivo seneste kreation: Vivo Nex 3. Enheden byder på en design helt uden fysiske knapper, en skærm uden notch, 120W opladning, Snapdragon 855+ og, som en af de sidste af dens art, et jackstik.

99,6 procent skærm

Vivo Nex 3 er udstyret med en stor OLED-skærm, helt uden notch, der fylder imponerende 99,6 procent af fronten. For at undgå afbrydelser på skærmen, så er der gjort plads til et pop-up kamera i telefonens top. 

Der er ingen fysiske knapper på Nex 3, men i stedet berøringsfølsomme områder, hvor knapperne normalt sidder. Ifølge MrWhoseTheBoss skulle det fungerer overraskende godt, men jeg husker altså lidt for godt HTC U12. Forhåbentlig er Vivos implementering bedre.

Under skærmen gemmer der sig nyeste og hurtigste Snapdragon 855+ og 5G-egenskaber.

Kameraet er der heller ikke sparet på. Nex 3 har Samsungs Isocell Bright GW1-sensor ombord. En sensor på 64 megapixel og en pixelstørrelse på 0,8um. Sensoren blev lanceret i maj i år og er noget af det nyeste på markedet.

Læs også: Vivo X21 UD er første mobil med usynlig fingerscanner

Vivo Nex 3
Vivo Nex 3 set bagfra. Foto: MrWhoseTheBoss

120W Super FlashCharge

Batteriet er på 4000 mAh. Det lyder måske ikke så voldsomt, men det gør opladningen til gengæld. Nex 3 benytter sig af Vivos 120W Super FlashCharge, hvilket skulle gøre det muligt at oplade batteriet på 4000 mAh på kun 13 minutter. Hvordan det er lykkes Vivo af opnå så hurtig en opladning er lidt af et mysterie.

Læs også: Vivo Super FlashCharge: Oplader mobilen på 13 minutter

Vi skal nok ikke forvente at se Vivo Nex 3 i Danmark, desværre. Hvad siger i til den?

Her er videoen fra MrWhoseTheBoss, der er meget seværdig: