Nokia 8 afsløres i aften: Sådan følger du med hjemmefra

I aften klokken 20:30 løfter HMD Global - firmaet bag de nye Nokia-mobiler - sløret for topmodellen Nokia 8. Se hvordan du kan følge med hjemmefra.

Nokia 8 afsløres i aften: Sådan følger du med hjemmefra

Så er ventetiden snart ovre. I aften klokken 20:30 bliver den fjerde Nokia-smartphone siden bruddet med Microsoft sidste år en realitet. Der er naturligvis tale om den længe ventede Nokia 8-topmodel, som har ladet vente på sig i efterhånden en del måneder.

Læs også: Billeder af Nokia 8 i usædvanlig kobberfarve lækket

Opdateret klokken 10:00: Modsat i februar måned, hvor de første nye Nokia-smartphones kom, vil afsløringen af Nokia 8 ikke blive livestreamet. Du kan dog formentlig holdt et vågent øje med Nokias Twitter-konto, hvor der vil blive udgivet informationer om lanceringen.

I et tweet har Nokia Mobile også teaset for eventen, hvor det også er kommet frem, at Nokia er gået sammen med de to youtubere Jonathan Morrison og MoreAliA for at promovere topmodellen. Med samlet set 6,7 millioner abonnenter på YouTube er det måske ikke en så tosset idé.

Læs også: Knivskarpt pressefoto af Nokia 8 lækket

Nokia 8 ventes at få et design, der falder i tråd med de designs, som de hidtidige modeller Nokia 3, 5 og 6 er blevet lanceret med. Der vil efter alt at dømme ikke være en skærm, der dækker hele fronten, som det ellers ses på mange af de seneste topmodeller. Derimod vil den få en 5,3” stor skærm med en QHD-skærmopløsning på 1.440 x 2.560 pixels, mens der i motorrummet vil være Qualcomms Snapdragon 835-processor, 4 GB RAM og 64 GB lagerplads.

De helt store nyheder ventes at være på kamerafronten, hvor HMD Global er gået sammen med de tyske kameraspecialister ZEISS, som er bedst kendt for også at levere højkvalitetslinser til de gamle Nokia-smartphones og objektiver til Sony-kameraer. Med Nokia 8 kan du forvente et dualkamera som set i de fleste andre konkurrenter, men det nærmere setup er endnu ukendt.

Foruden Nokia 8 går der også rygter om, at Nokia vil afsløre en Nokia 2 og en forbedret Nokia 3310 med 3G i stedet for den noget langsommere 2G-forbindelse.

Mobilsiden.dk er naturligvis at finde ved Nokias event i London, hvorfra vi vil dække alle nyhederne og forsøge at få et første kig på den nye topmodel.