Nokia G21 har 50 MP-kamera og tre dages batterilevetid

Nokia G21 bliver sat i søen med fornuftige forbedringer på de funktioner, kunderne efterspørger og så kommer den til salg til en meget lav pris.

Nokia G21 har 50 MP-kamera og tre dages batterilevetid

Nokia holder fast i fokusset på de billigere modeller med lanceringen af Nokia G21. Med en vejledende pris til 1.499 kroner får man alligevel nogle ret interessante funktioner.

Telefonen får tre dages batteritid

For eksempel et batteri på 5.050 mAh. HMD, står har rettighederne til Nokia-brandet lover tre dages batteritid. De har samtidig forbedret sine strømsparetilstande og gjort dem mindre restriktive. Derfor kan man nu aktivere batteribesparelse ved 20 procent i stedet for tidligere 10 procent. Når G21 rammer 10 procent batteritid kan man yderligere aktivere flere batterisparefunktioner.

Batteriet kan lades med 18 W oplader, men der følger dog kun en 10 W oplader med. Det er lidt vovet at love tre dages batteritid, da det naturligvis afhænger af ens mobilvaner.

Se også: Telefoner med lang batteritid

90 Hz opdateringsfrekvens af skærmen

Den anden store opgradering på G21 er en skærm med høj opdateringsfrekvens – 6,5″ LCD-skærm, der kører med op til 90 Hz, hvilket er første gang for en telefon i Nokias G-serie.

Hvis du vil have de tre dages batterilevetid, bør du dog aktivere adaptiv tilstand for skærmen, så den kan gå ned til 60 Hz for at spare på batteriet, når 90 Hz ikke er nødvendigt.

nokia g21 pris

Se også: Bedste skærm på en mobil

Kamera med Super Resolution

Det næste punkt er kameraet. Det har en ny 50MP-sensor til hovedkameraet (G20 havde en 48MP-sensor). HMD er tavs om detaljer om objektivblænde og sensorstørrelse og fokuserer i stedet på Super Resolution-funktionen, der forbedrer detaljerne i de optagede billeder. Der er også en nattilstand.

G20’s 5MP ultrawide kamera er forsvundet, hvilket kun efterlader et 2MP makrokamera og en 2MP dybdesensor.

Se også: Smartphones med bedste kamera

Forbedret chipset

Nokia G21 kommer også med et mærkbart kraftigere chipset – en Unisoc T606. Denne 12nm-chip har to Cortex-A75-kerner og seks A55-kerner, hvilket er noget af et spring opad i forhold til Helio G35, som kun havde otte A53-kerner. GPU’en er en Mali G57 MP1.

Chipsættet kommer med 4 GB RAM og 64 GB eller 128 GB lagerplads. Dette er en dual-SIM-telefon med en tredobbelt kortplads, så du kan altid tilføje mere lagerplads med et microSD-kort.

Telefonen understøtter kun 4G. Under alle omstændigheder er chipsættet parret med 4 GB RAM og 64 GB eller 128 GB lagerplads. Dette er en dual-SIM-telefon med en tredobbelt kortplads, så du kan altid tilføje mere lagerplads med et microSD-kort.

Se også: Telefoner med hurtig brugerflade

Kommer med Android 11 – kan opdateres til Android 13

Lidt skuffende kommer den kun med Android 11 og ikke Android 12, der ellers har været tilgængelig i flere måneder. Telefonen får to store Android-opdateringer og kan altså opdateres Android 13. Den får tre år med sikkerhedsopdateringer.

På spec-fronten kan vi slutteligt nævne, at G21 kommer med 3,5 mm jackstik.

Se også: Telefoner der får opdateringer i længst tid

Pris og tilgængelighed

Nokia G21 er tilgængelig i Danmark fra i dag i Nordic Blue (marineblå) og Dusk (mørkegrå/brun). Den kommer kun til salg i variantn med 4 GB RAM og 64 GB lagerplads til en pris på 1.499 kroner.

Se også: Sammenlign priser på billige telefoner