Nokia har ingen intentioner om at genere konkurrenter

Efter at Microsoft har købt en del af Nokia, siger den restende del af Nokia, at de ikke vil udnytte alle deres patenter til at genere konkurrenter

Nokia har ingen intentioner om at genere konkurrenter

Efter at Nokias produktionsenhed er blevet købt af Microsoft står der et Nokia tilbage i Finland som besidder store mængder patenter, som de potentielt kan tjene rigtig mange penge på. Nogen i branchen frygter derfor at de nye Nokia kan gå hen og blive en ”Patent Troll” der opkræver en masse penge og hiver virksomheder i retten, udelukkende for at tjene penge.

Læs også: Microsofts køb af Nokia afsluttes i april

Nokia kommer derfor med en udtalelse om at de ikke ændre deres politik eller vil genere nye eller gamle konkurrenter mere end højest nødvendigt. Udtalelsen kommer efter at den Kinesiske stat har godkendt Microsofts køb af Nokias produktionsenhed. Kina var det sidste bump på vejen for handlen mellem Microsofts og Nokia.

Nokia har aftaler med over 60 af de største konkurrenter, som gør, at de kan benytte patenter under vilkår, som skal sikre fair konkurrence og at der ikke er forskel uanset om det er Apple, Samsung eller Microsoft. Ofte er disse vilkår win-win situationer, da Nokia har patenteret viden som kræver stor forskning og det vil være viden som mange ville skulle bruge unødig meget tid på, selv at forske i. Og der er jo ingen grund til at opfinde den dybe tallerken, hvis du allerede kan købe den.

Læs også: Nokia Lumia 2520 anmeldelse – lækker Lumia i stort format [TEST]

Nokia har været i telefonbranchen siden begyndelsen og med en hel række patenter fra de sidste 20 år, er det praktisk talt umuligt, at lave noget der mindre om smartphones, uden at Nokia har et patent du bør betale til.