Nokia lancerer Nokia 3.1 Plus

Nokia har lanceret en opgraderet version af den billige Nokia 3.1, med større skærm og bedre kamera.

Nokia lancerer Nokia 3.1 Plus

Den nya Nokia 3.1 Plus kommer med 6,0 tommer skærm og selvfølgelig Android One. Derudover har telefonen fået dualkamera, fingeraftrykslæser på bagsiden og et større batteri end den mindre model, Nokia 3.1.

Læs også: Nokia ruller Pie ud til en række telefoner i denne måned – Nokia 8 og 8 Sirocco må vente

Den store skærm har et billedformat som hedder 18:9 og en forholdsvis lav opløsning på 720 x 1.440 pixels. Til gengæld er skærmen større end i Nokia 6.1 Plus og Nokia 5.1 Plus og der er ingen notch.

Nokia 3.1 Plus
Nokia har lanceret en 6 tommer telefon i den lavere prisklasse. Foto: Nokia.com

Bagkameraet består af en 13 megapixel hovedlinse med en blænde på f/2.0 og en 5 megapixel dybdelinse, som selvfølgelig bruges til bokeh-effekter. Under kameraet finder man en fingeraftrykslæser, hvilket er den første i en af Nokias billige modeller. Frontkameraet består af en enkelt 8 megapixel linse.

Nokia 3.1 Plus har fået et hurtigere chipset end Nokia 3.1, i form af MediaTek Helio P22. Alle otte kerner er Cortex-A53, og er clocked til en højere hastighed end Nokia 3.1. Lagerplads og hukommelse er den samme som på Nokia 3.1, med mulighed for enten 16 GB lagerplads og 2 GB RAM eller 32 GB lagerplads og 3 GB RAM. Der er heldigvis mulighed for at udvide sin lagerplads med op til 400 GB via microSD. Som nævnt kører telefonen Android One i form af Oreo, men skulle efter sigende blive opdateret til Pie inden længe.

Læs også: Nokias næste flagskib får måske navnet Nokia 9 PureView

Telefonens skelet er er skåret af et stykke aluminium, kombineret med trykstøbte metal elementer, for at give en bedre holdbarhed. Overfladen har en mat finish og findes i tre farvevalg: Blue, Baltic, som vistnok er en grå farve, og White.

MediaTek P22 er en 12nm chip som er væsentligt mere kraftfuld end den 28nm chip, der sidder i Nokia 3.1. Kombineret med et større batteri på 3.500 mAh, skulle Nokia 3.1 Plus angiveligt holde strøm i to dage. Desværre har Nokia valgt at bruge micro-USB fremfor USB-C, så opladningen kommer nok ikke til at blæse nogen bagover.