Nokia Lumia 925 – de første indtryk

Et interessant produkt i lækkert design – sådan er de første indtryk af Nokia Lumia 925.

Nokia Lumia 925 – de første indtryk

Som det første danske medie, er vi i gang med at teste Lumia 925. Læs vores første indtryk herunder…

Telefoner i aluminium giver en bedre følelse af kvalitet, sammenlignet med plastikprodukterne. Netop dette metal er med til at adskille Lumia 925 fra de tidligere Lumia-modeller, på en positiv facon. 

Lumia 925 afløser flagskibet Lumia 920 fra november 2012, og bliver således den næste store brede model fra Nokia.

For ganske kort tid siden blev Nokia Lumia 1020 præsenteret. Her var slagnummeret 41 megapixels kamera, men denne model, mener jeg, skal ses som et nicheprodukt. De fleste vil trods alt gerne have en mere kompakt telefon, der dog fortsat har et ganske fornuftigt kamera.

Det er altså Lumia 925 der skal konkurrere mod Samsung Galaxy S4, HTC One og iPhone.

Nokia Lumia 925 kommer til Danmark før tid

Nokia Lumia 925
Nokia Lumia 925. (Foto: John G. Pedersen).

Godt design med småfejl

Designet er klart blandt de bedre på markedet, og selvom produktet er en smule bred, ligger det godt i hånden. Knapperne på siden føles lækre og de har desuden god klikrespons.

Toppen er derimod en rodet affære med opladestik (mikro USB), stik til headset og låge til SIM-kort (mikro SIM). Når toppen betragtes ser det bare rodet ud.

Bagsiden lider desværre af samme sygdom, her kunne man godt have holdt en mere enkel designlinje.

Alt i alt er telefonens design dog godkendt, for betragtet fra fronten, ser den virkelig lækker ud.

Nokia Lumia 925
Nokia Lumia 925. (Foto: John G. Pedersen).

Rigtigt godt kamera

Nokia har videreført den gode kamerateknik i Lumia 920 og gjort den endnu bedre. Der ligger fem Carl Zeiss linser i 920’eren mod seks i Lumia 925. Der er stadig optisk stabiliseret kameralinse, hvilket er med til at give gode billeder under dårlige lysforhold.

Efter at have taget en del billeder med Lumia 925, må jeg konstatere at resultatet er mindst lige så godt, som på den foregående model. Oversigtsbilleder såvel som makrofotos er virkelig gode, også selvom der kun er 8 megapixels at gøre med.

Telefonen er hurtig til at fokusere og kameraet kan fortsat aktiveres fra låst tilstand, ved at holde kameraknappen inde et øjeblik.

Dertil kommer en række af Nokias kameraforbedringer, der blandt andet gør det muligt at lave actionshots, bedste billede, fjerne objekter i bevægelse m.v. Hvor godt det virker, vil jeg komme ind på i min endelige anmeldelse.

dette link kan du se nogle af de billeder der er taget med Lumia 925.

Nokia Lumia 925
Nokia Lumia 925. (Foto: John G. Pedersen).

Lækre forbedringer

Styresystemet er den hidtil seneste udgave af Windows Phone 8, version 8.0.10328.78, med Nokia Lumia Amber-update, der tilføjer en række nye funktioner til Windows Phone.

Muligheden for at vække telefonen ved at dobbelt-tappe på skærmen er en mega fed detalje. Det samme er pauseuret, der vises på telefonens skærm når den ligger i dvale. Det er endda muligt at justere om uret altid skal være der (bruger mere strøm), være slået fra eller vises de første 15 minutter af dvaletilstanden.

Uret kan også sættes i en særlig nattilstand, via tidsindstilling, så det kan bruges som ur ved sengen. I natperioden bliver tallene så røde, så de oplyser rummet mindre.

Der findes også lydforbedringer og et program der hedder Data Sense, der kan anvendes til at holde styr på ens dataforbrug via såvel mobilforbindelsen som trådløst netværk.

Se eventuelt dette YouTube-klik der viser mere af Amber-opdateringen.

Nokia Lumia 925
Nokia Lumia 925. (Foto: John G. Pedersen).

God start på testen

Indtil nu har Nokia Lumia 925 været en god oplevelse, også hvad angår skærmkvalitet, lyd ved samtaler, kamera og generelt helhedsindtryk.

Jeg tester videre på den telefon, der umiddelbart ser ud til, at kunne slå Lumia 920, som jeg ellers også synes er det fint produkt.

Udover designkvalitet og materialevalg er noget af det bedste ved Lumia 925, at den er mindre, tyndere og lettere end forgængeren.

Update: Læs den endelige store test af Lumia 925