Nokia på vej med fire nye smartphones

Fire nye smartphones er ifølge flere kilder på vej fra det genopståede Nokia: Glæd dig til Nokia 2, 7, 8 og 9.

Nokia på vej med fire nye smartphones

Nokia har fået en varm modtagelse af forbrugerne, efter producenten i slutningen af februar offentliggjorde, at dets tre modeller, Nokia 3, 5 og 6, lanceres internationalt – hvilket er sket i de foregående uger efter nogen tid med forsinkelser.

Vi har dog langt fra set alle smartphones fra producenten endnu, ser det ud til. På Kinas største sociale platform, Baidu Tieba, er en liste af kommende Nokia-smartphones blevet offentliggjort. Der er ifølge hjemmesiden Nokiapoweruser tale om en af de mere troværdige kilder, som før har ramt plet med Nokia-relaterede afsløringer. Selvsamme hjemmeside har nemlig fået bekræftet oplysningerne af deres egen kilde.

Læs også: Nu kan du købe Nokia 3, 5 og 6 i Danmark

I opslaget på Baidu Tieba giver den kinesiske kilde et overblik over de Nokia-telefoner, der hidtil er blevet lanceret, men mere interessant deler han altså også de modeller, der er i vente. Samtidig afslører han også hvilke processorer de bliver udstyret med.

Er kildens oplysninger dermed korrekte, kan du altså forvente en endnu billigere Nokia-smartphone kaldet Nokia 2, som bliver udstyret med en Snapdragon 212-processor fra Qualcomm. Det er en halvgammel processor, der blev annonceret tilbage i juli 2015, som består af 4 Cortex-A7-kerner med en hastighed på op til 1,3 GHz. Nokiapoweruser tilføjer dog, at denne model muligvis kan få en ny MediaTek-processor i stedet.

Læs også: Nokia og ZEISS-optik genoptager samarbejdet

I videoen nedenfor ses en lækket fra Nokia, som Nokiapoweruser i mellemtiden er kommet i besiddelse af. Den skulle vise Nokia 8 med dual-kamera og Nokia 7.

De to modeller indgår også i de seneste oplysninger, som viser, at der er endnu en Nokia-smartphone på vej. Udover Nokia 2 tæller listen ifølge både den kinesiske kilde og Nokiapowerusers kilde følgende:

  • Nokia 7: Snapdragon 630
  • Nokia 8: Snapdragon 660
  • Nokia 9: Snapdragon 835

Nokia har endnu ikke lanceret en egentlig topmodel, men det ser ud til, at en sådan nærmer sig i form af Nokia 9 med Qualcomms ypperste Snapdragon 835-processor. Denne processor har 2 x 4 Kryo 280-kerner, som snurrer med henholdsvis 2,45 og 1,9 GHz.

Der har længe været spekulationer om, hvorvidt Nokias topmodel vil være en Nokia 8 eller Nokia 9, men de seneste informationer peger altså på, at begge modeller kommer, selv om Nokia 9 tidligere blev vurderet til at være droppet. Nokia 8 får den helt nye Snapdragon 660-processor, der blev annonceret i maj måned. Ud fra numrene kan det lyde som en stor nedgradering, men denne processor er faktisk overraskende kraftig. I benchmarktest yder de i alt 8 Kryo 260-kerner kun omkring 10-15 % dårligere end Snapdragon 835.

Læs også: Nokia 5 – Stærk og lækker til prisen [TEST]

Hjemmesiden Nokiapoweruser kunne allerede i marts måned afsløre, at Nokia er på vej med en Nokia 7 og Nokia 8, som beskrives som toptunede mellemklassemobiler med reducerede skærmkanter. De skulle have et helt nyt bagside- og kameradesign og en ændret unibodykonstruktion som vist i ovenstående video.

Til sidst vil mekanikken i Nokia 7 ifølge den kinesiske kilde bestå af en Snapdragon 630-processor, som gemmer på 8 kerner af typen Cortex-A53, der suser af sted med en hastighed på op til 2,2 GHz. Også denne processor er først blevet lanceret i maj måned.

Hvis du har en forkærlighed for Nokia-produkter, er der altså udsigt til et utroligt spændende år 2017 for producenten, der er vendt tilbage under ledelse af det nye finske firma HMD global, der bliver styret med hård hånd fra tidligere Nokia-topfolk. Her bliver der fokuseret på mange af de samme aspekter, som folk den dag i dag stadig husker Nokias telefoner for.

Den tidligere kæmpefabrik i Finland blev dog solgt til Microsoft i 2014, så nu produceres Nokias telefoner i Foxconn-fabrikken, som var en del af en større købsaftale mellem Microsoft, Nokia, HMD global og FIH Mobile.