Nokia vil lave smartphones igen

Efter at have solgt mobilforretningen til Microsoft, planlægger Nokia nu et comeback på mobilscenen.

Nokia vil lave smartphones igen

Højt at flyve, dybt at falde. Det er den korte udlægning af Nokia dominans på mobilscenen, hvor den finske mobilkæmpe tidligere kunne bryste sig af op mod halvdelen af verdenens mobilsalg. En førerposition, som på bare et halvt årti forduftede, og endte med et frasalg af mobilforretningen til Microsoft.

Alligevel tyder meget nu på, at Nokia er besluttet på at vende tilbage på mobilscenen. I et interview til tyske Manager Magazin bekræfter Nokia-chef Rajeev Suri, at et comeback er under opsejling, med smartphones designet af Nokia og produceret hos underleverandører.

Rajeev Suri forklarer: ”Vi søger efter de rette partnere. […] Vi vil designe telefonerne og tilbyde Nokia-navnet til de udvalgte partnere”.

Læs også: Rygte: Nokia gør smartphone-comeback næste år

Nokia N1 Tablet
Første Nokia-enhed siden Micorsoft-opkøbet blev tabletten Nokia N1

Microsoft-aftale spænder ben

Du kan dog ikke regne med at se mobiltelefoner prydet med Nokia-logo, før om et år eller to. I forbindelse med købet af Nokias mobildivision, blev det et krav at Nokia ikke må producere smartphones under Nokia-brandet før fjerde kvartal 2016.

En lignende aftale indgik Nokia også på tabletfronten, men efter aftalens ophør i udgangen af 2014, præsenterede Nokia og kinesiske Foxconn, deres første Android-tablet: Nokia N1.

Nokia comeback-planer kommer i kølvandet på fratrædelsen af tidligere Microsoft og Nokia-chef Stephen Elop denne uge.

Se også Nokia N1 hands-on – Stil med finsk finish [WEB-TV]

Historien følges op

Siden vi publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. Allerede d. 8/6/2015 gik redaktionen videre med en vinkel omkring Hele Sony Xperia Z-serien får Android 5.1 Lollipop – Artiklen kan du læse her. Redaktionen har fortsat interesse for emnet. Læs seneste nyt om Tablet..