Nothing Phone (1) skal sælges via invitationssystem

Nothings første smartphone kan kun købes, hvis man har fået en invitation til det - i hvert fald i begyndelsen. Hvor er det nu vi har set det før?

Nothing Phone (1) skal sælges via invitationssystem

Er du lidt fristet af at prøve en Nothing Phone (1)? Så er det ikke specielt opløftende, at der vil kræves en invitation for at kunne købe den. Metoden er dog set før.

Læs også: Design på Nothing Phone (1) afsløret

I sand OnePlus-stil

Nothings administrerende direktør Carl Pei var med til at grundlægge OnePlus, og det er ikke svært at få øje på lighederne mellem de to selskaber, især når det gælder marketing. Nothing har kørt en teaserkampagne i sand OnePlus ånd for den kommende smartphone Phone (1). I kampagnen har de afsløret større eller mindre mængder information om telefonen, mere eller mindre hver anden dag, og på den måde sørget for at skabe overskrifter løbende og dermed en masse opmærksomhed.

Det var præcis samme taktik, OnePlus havde tidligere, og det ser ud til, at Nothing låner endnu en strategi fra OnePlus, når det gælder lanceringen af selskabets første smartphone, nemlig invitationssystemet.

En ny start

Man kan synes om det, hvad man vil, men det var helt sikkert en unik tilgang, da OnePlus gennemførte det første gang med OnePlus One. Det samme gælder altså for phone (1) fra Nothing, den bliver til at begynde med kun solgt via invitationer. Man kan også synes om Carl Pei, hvad man vil, men han er dygtig til at markedsføre og opbygge hype omkring sine produkter.

Det kunne tyde på, at Nothing Phone (1) er Peis mulighed for, at gøre OnePlus forfra. Titlen på det kommende event er endda “Return to Instinct”.

Nyt om design og produktion

Informationen om invitationssystemet kommer i slutningen af en video, som Nothing netop har delt. I videoen får man detaljer om telefonens design og produktion, blandt andet at Nothing bruger genbrugt aluminium.

Med invitationssystemet kan Nothing tilsyneladende sælge sine telefoner hurtigere, da de ikke behøver at vente på at have en vis mængde telefoner på lager, inden salget kan begynde. De første, der får fingrene i en Phone (1) er helt enkelt dem ”in the community”, dem der ”deserve it the most.” Når de kunder er tilfredse, åbner Nothing gladelig salget op for alle andre, meddeler de.

Se også: De første billeder: Sådan ser Nothing Phone (1) ud