Nu ruller Android 8.0 Oreo ud til de første mobiler

Så er der godt nyt til ejere af Googles Pixel-smartphones og de seneste Nexus-enheder. Android 8.0 Oreo er nemlig begyndt at rulle ud.

Nu ruller Android 8.0 Oreo ud til de første mobiler

I disse dage modtager de første enheder den nyeste Android-version 8.0 Oreo, som Google præsenterede den 21. august. På daværende tidspunkt oplyste Google blot, at softwaren ville rulle ud ’snart’, men nu er der altså kommet skub i tingene.

Læs også: Android 8.0 Oreo er officiel: Ruller ‘snart’ ud til Pixel og Nexus

Tirsdag den 29. august begyndte de første ejere af Googles smartphones og tablets at melde om, at Android 8.0 Oreo ruller ud. I går eftermiddag kunne Google så bekræfte i et tweet, at den er god nok: De første enheder får nu Oreo-softwaren.

Disse mobiler og tablets får Android 8.0 Oreo først

Helt præcist er det de to nyeste Google-topmodeller Pixel og Pixel XL samt Nexus 6P, Nexus 5X og Pixel C, som også modtager Android 8.0 Oreo i disse dage og dermed får glæde af blandt andet bedre batteritid, større kontrol over notifikationer, nye emojis og meget mere. Også tv-boksen Nexus Player modtager opgraderingen, men det ser ikke ud til, at softwaren ruller ud endnu. Den kører nemlig med det lidt anderledes Android TV.

Det betyder dermed, at hvis du har en Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9 og Nexus 10, så er der ingen ny software på vej.

Læs også: Her er alle nyhederne i Android 8.0 Oreo

Hvis du vil have det fulde overblik over, hvilke telefoner der bliver opgraderet til Android 8.0 Oreo og hvilke, der ikke gør, kan du finde Mobilsidens store oversigt her. I denne opdaterer vi løbende med nye oplysninger om, hvad status er for udrulningen af Android 8.0 Oreo til de seneste cirka to års smartphones på det danske marked.

Android 8.0 Oreo
Foto: Sony

Flere telefoner får Oreo inden udgangen af året

Ved udgivelsen af Android 8.0 Oreo oplyste Google, at man har indgået et samarbejde med alle de største mobilproducenter om at udrulle Android 8.0 Oreo til de første mobiler inden udgangen af året. Det er altså allerede tilfældet med Google ligesom alle andre år, men også HTC har offentliggjort, at man agter at udrulle Android 8.0 Oreo til flagskibet U11 inden årets udgang.

“Udgaver af Android 8.0 Oreo til Pixel og Nexus 5X/6P er ved at blive testet hos teleselskaberne, og vi forventer snart at begynde at rulle det ud i faser sammen med Pixel C og Nexus Player. Vi har også arbejdet tæt med vores partnere, og inden slutningen af året ventes hardwarepartnere inklusiv Essential, General Mobile, HMD Global, Huawei, HTC, Kyocera, LG, Motorola, OnePlus, Samsung, Sharp og Sony at opgradere enheder til Android 8.0 Oreo,” lyder det fra Google.

Bemærk at Google sidenhen har tilføjet OnePlus til listen, da producenten allerede har meldt ud, at man vil opdatere OnePlus 3 og 3T inden udgangen af året.

Læs også: Android 8.0 Oreo: Se om din mobil opdateres – og hvornår

Hvis du vil prøve det nye Android 8.0 Oreo er det altså på nuværende tidspunkt en nyere Google-mobil, du skal have fat i, men faktisk kan du snart købe den første mobil med Android 8.0 Oreo i Danmark. Sony Xperia XZ1 og XZ1 Compact, som blev lanceret i går, kommer nemlig med den nye software ud af boksen som de første telefoner, når de lander i butikkerne den 6. oktober.