Ny dansk smartphone i butikkerne den 7. januar: Mød ID1

En ny dansk smartphone, ID1, lander i de danske butikshylder i denne uge, og firmaet bag sigter efter at ramme en helt bestemt målgruppe.

Ny dansk smartphone i butikkerne den 7. januar: Mød ID1

Det danske firma ID2ME siger dig formentlig ikke noget, men lad dig ikke narre af det. Næsten ud af den blå luf bliver firmaet en helt ny spiller på det danske smartphonemarked – og det vil ikke være som alle de andre.

Firmaet ID2ME blev stiftet i april 2015, efter kvinden bag, Christina Agger, opdagede, at det at give adgang til de mange forskellige apps på en nemmere og mere intuitiv måde var et uberørt marked. Det har ført til den første danske smartphone, ID1, og grundlæggeren med 15 års erfaring i mobilbranchen er overbevidst om, at der er behov for nyskabelse på markedet for smartphones.

Læs også: Dansk firma teaser for smartphone

”Udfordringen i markedet i dag er, at de fleste smartphones ligner hinanden, og det er nuancer, der skiller dem ad. Mange tilbyder tilmed et meget ustruktureret univers, som er svært at navigere i. Vi mener, at tiden er inde til at få struktur på smartphone-platformen og skabe en mere simpel måde at navigere i sin telefon på,” siger hun.

ID1 er en Android-smartphone, der er gjort til sin egen med en tilpasning af styresystemet kaldet ID OS – på samme måde som Samsung har TouchWiz og LG har UX. Det helt særlige ved ID1 er, at du som bruger nemmere og ikke mindst hurtigere kan finde de apps, du har brug for.

Den opgaves løses bl.a. ved den såkaldte ”muscle memory”-teknologi, der gør, at du kan finde dine apps blot ved at føle dig frem og ikke kigge. Det er noget, som de unge og app-hungrende mennesker vil finde nyttigt, er Christina Agger overbevist om. Målgruppen for den nye, danske smartphone er nemlig den yngre befolkning.

Læs også: Dansk mobil fås i 24 karat guld

Firmaet ID2ME stiller derfor et fysisk showroom til rådighed kaldet IDLAB, hvor den unge målgruppe kan mødes og få lov til at tage del i videreudviklingen af ID1-smartphonen.

”Vi tror på, at de unge ligger inden med masser af kreativitet og innovation og gerne vil engagere sig i at udvikle fremtidens telefon. Med IDLAB ønsker vi at imødekomme de unges ønsker om personalisering og involvering, og med en åben tilgang ønsker vi løbende forbedringer og videreudvikling af telefonen – eksempelvis inden for lyddesign, grafisk design og apps. Vi vil med andre ord give vores brugere indflydelse og i samarbejde med dem skabe en bedre smartphone-platform,” siger hun.

ID2ME ID1
Foto: http://id2me.com/

5″ stor skærm i et stilrent ydre

Hvis vi vender blikket mod det ydre, gemmer der sig en 5” stor skærm med en Full HD-opløsning på 1.080 x 1.920 pixels i et sort og stilrent design, der måler 146 x 71 x 8,4 mm og størrelsesmæssigt minder meget om en LG G3 eller Samsung Galaxy S6.

Af mekanik sidder en octa-core-processor på 1,7 GHz. Det fremgår dog ikke af hjemmesiden hvilken processor, der eksakt er tale om, men et kvalificeret bud vil være MediaTeks MT6752-processor, som er en tand kraftigere end Qualcomms Snapdragon 615. Den suppleres af 2 GB RAM samt 16 GB intern lagerplads, der kan udvides med et eksternt microSD-kort.

Læs også: Dansk virksomhed vil sikre mod smartphone-spionage

Kameraet lyder på lovende 13 megapixel og er en sensor fra Sony, men igen af en ukendt model. Det må derfor komme an på en prøve for at se, hvordan den yder på det punkt i forhold til konkurrenterne. Foran sidder der 5 megapixel til selfies.

ID2ME ID1
Foto: http://id2me.com/

I butikkerne den 7. januar

Trods en ret pludselig afsløring af den danske smartphone lander den allerede i de første butikker denne torsdag den 7. januar med et prisskilt på omkring 4.000 kroner.

Indtil videre er det hos Elgiganten og Telia, du skal tage et smut forbi, hvis du er interesseret i at støtte op om det nye danske firma.

Se også:Danske ID1-smartphone til test: Første kig [WEB-TV]

ID2ME ID1
Foto: http://id2me.com/

ID2ME ID1: Specifikationer

 • Mål: 146 x 71 x 8,4 mm
 • Skærm: 5” Full HD (1.080 x 1.920 pixels)
 • Processor: 64-bit octa-core processor (1.7 GHz)
 • Grafikchip: ARM Mali-T760 GPU
 • Lagerplads: 16 GB (kan udvides med microSD-kort)
 • RAM: 2 GB
 • Bagkamera: 13 megapixel fra Sony
 • Frontkamera: 5 megapixel
 • Netværk: GSM/HSPA/LTE, Bluetooth 4.0, GPS, GLONASS, BEIDOU, NFC
 • Software: Android 5.1 med ID OS-tilpasning
 • Netværk: WLAN, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi direct
 • Sensorer: Accelerometer, gyroskop, nærhedssensor og kompas
 • Batteri: 2.500 mAh Li-Ion
 • Andet: Udskiftelig bagside og dual-SIM (nano eller TF/nano)

Den videre fortælling

Der er kommet nyt i sagen. mobilsiden gik et skridt videre. 5/1/2016 fortsatte vi fortællingen med en artikel omkring Samsung lancerer køleskab med gigantisk smartphone – Klik her. Emnet er absolut ikke dødt. Klik her for at læse de seneste nyheder..