Ny LG Nexus 5 – Specifikationer lækket

Så er teknikbladet på den kommende Google-mobil, Nexus 5, sluppet løs. Meget tyder på, at den bliver billig.

Ny LG Nexus 5 – Specifikationer lækket

Rygtemøllen kaster stadigt nyt fra sig omkring den mindste version af Googles Nexus-telefoner. Sjette generation af familien, som hidtil har huset det nyeste og bedste af Googles software, vil denne gang komme i en billigere version produceret af LG.

Unavngivne kilder tæt på producenten, forklarer til Android Police, at LGs Nexus ikke vil høre til den absolutte top når det kommer til teknikbladet, men i stedet vil høre til sub-toppen.

Det bekræftes i de første lækkede fotos af telefonen som viser, at telefonen er skåret ud i plast frem for dyrere materialer. Som med Nexus 6 vil 3 farver være i spil: sort, hvid og navy-blå.

De første fotos viser samtidig, at selvom telefonen ikke vil høre til markedets absolutte top, vil high-end funktioner såsom en fingeraftrykslæser og vendbart USB-stik inkluderes.

Se også: Huaweis Nexus telefon lækket på billeder

LG Nexus 5 (2015) – de kolde tal

Selve specifikationerne, som bør tages med et obligatoriske gran salt, peger på en mobil med en 5,2” Full HD skærm. Dermed vil den placere sig nogenlunde i midten blandt Android-telefoner størrelsesmæssigt.

Android 6.0 Marshmallow tjansen vil varetages af en Snapdragon 808, hexa-core processor og 3GB RAM, samme motor som i dag findes i LG’s G4 topmobil. Ydelsesmæssigt vil den nye Nexus derfor placere sig meget tæt på sidste års Nexus 6.

Batteriet vil byde på 2700 mAh, hvilket placere den just i mellem Nexus 5 og Nexus 6 respektive kapaciteter. Eftersom at skærmen på den nye Nexus 5 er mindre, bør det udmønte sig en respektabel driftstid for telefonen.

På kamerafronten vil kameraet bagpå byde på 12,3 MP og en mulig laserfokus, mens selfies varetages af et frontkamera på 5 megapixels. Billederne vil kunne lagres på enten 16GB eller 32GB lager, men lagerpladsen vil givetvis ikke kunne udvides.

Læs også: Motorola lancerer elegant Moto X Style og billigere Moto X Play

Prisen – den afgørende faktor

Alt i alt lader den kommende Nexus til at arve ydelse og kompetencer fra storebror Nexus. Hvor attraktiv den cocktail bliver, afhænger derfor meget af prisen.

Siden Google introducerede Nexus 4, har Nexus-navnet været synonym med avancerede features til en faorabel pris. Hvorvidt Søgegiganten vil fastholde den trend er uvist, men plastkontruktion, sub-top specifikationer og en begyndermodel med bare 16GB lager gievr et prej om at prisen vil blive mådeholden.

Hvornår Nexus-telefonerne får debut er der ingen officielle meldinger om, men slutningen af september bliver oftest nævnt som en mulig debut-dato.

Se også: Første kig på Huawei Nexus?