Pressefotos og specifikationer på Samsung Galaxy S9 og S9+ lækket

Et stort antal pressefotos og næsten alle specifikationer på Samsung Galaxy S9 og S9+ er mandag middag blevet lækket.

Pressefotos og specifikationer på Samsung Galaxy S9 og S9+ lækket

Hen over de seneste dage er der blevet lækket gradvist flere og flere billeder og informationer om Samsung Galaxy S9 og S9+. En lille uge inden Samsung løfter sløret for telefonerne, er så godt som alt blevet afsløret af Twitter-tipsteren Roland Quandt.

I et tweet oplyser han om den store afsløring af de to topmodeller, hvortil han henviser til sin hjemmeside, den tyske techside WinFuture.

Læs også: Rygte: Samsung Galaxy S9 og S9+ bliver 1.000 kroner dyrere

Her indgår et kæmpe galleri, der viser telefonerne frem i tre farver: Midnight Black, Coral Blue og Lilac Purple. Der findes også en fjerde farve, Titanium Gray, som evleaks efterfølgende har lækket. Den kommer dog ikke til Europa. Roland Quandt har til sidst også afsløret næsten alle specifikationerne på Samsung Galaxy S9 og S9+, som kan findes nederst i denne artikel.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9 og S9+ i farven Lilac Purple. Foto: Winfuture.de

Først har han afsløret en håndfuld pressefotos, som ser ud til at være fra produktsiden, hvor de største nyheder fremhæves. På det første billede ses telefonerne i Lilac Purple side om side, og hvor man også kan se den nye placering af fingeraftrykslæseren nedenunder kameraet. Alt andet ser ud til at se ud som i Galaxy S8 og S8+.

Samsung Galaxy S9 og S9+ kan skifte blænde mellem f/1.5 og f/2.4. Foto: Winfuture.de

Det andet pressefoto fremhæver den justerbare blænde, som flere gange før har været omtalt. Med det nye 12 megapixel kamera kan brugeren selv skifte mellem en blænde på f/1.5 og f/2.4 og ifølge oplysningerne kan man dermed få bedre resultater ved ekstremt belyste motiver og modsat ved meget svagt belyste motiver. Det fremgår også af oplysningerne, at Galaxy S9 og S9+ bliver i stand til at lave slow motion-optagelser med hele 960 billeder i sekundet.

Den almindelige Galaxy S9 får et 12 megapixel bagkamera, og samme sensor vil også være at finde i Galaxy S9+. Sidstnævnte får dog en ekstra 12 megapixel sensor med en blænde på f/2.4.

Skærmkanten i bunden af Samsung Galaxy S9 og S9+ er blevet en anelse mindre. Foto: Winfuture.de

Et tredje billede viser skærmen, som ser ud til at være uændret. S9 måler 5,8” og S9+ 6,2”. Begge telefoner får fortsat en QHD+-skærmopløsning på 1.440 x 2.960 pixels med et 18,5:9-forhold, og skærmen er også stadig af Super AMOLED-typen. Den eneste forskel hvad skærmen angår er, at der skulle være en lidt mindre kant i bunden.

Der kommer stereohøjttalere i både Samsung Galaxy S9 og S9+. Foto: Winfuture.de

Et fjerde pressefoto afslører, at Samsung Galaxy S9 og S9+ får stereohøjttalere, og de er blevet tilpasset af AKG – mærket som Samsung ejer efter opkøbet af HARMAN.

Billeder af Samsung Galaxy S9 og S9+ fra flere vinkler

Foruden de ovenstående billeder er der også blevet afsløret et stort galleri af begge telefoner fra flere forskellige vinkler. Her ses telefonerne i de tre farver, som ifølge oplysningerne kommer til Europa.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9 i Lilac Purple. Foto: Winfuture.de

Næsten alle specifikationer lækket

Til sidst har han afsløret specifikationerne på de to flagskibe. Ikke alle specifikationer indgår, men det er meget tæt på. Den europæiske udgave bliver udstyret med den nye Exynos 9810-processor, som består af otte kerner. Fire af dem kører med en hastighed på 2,9 GHz, mens fire øvrige kører lidt langsommere med en hastighed på 1,9 GHz.

Som det også fremgik tidligere, får den lille Galaxy S9 ”kun” 4 GB RAM, mens der vil være 6 GB at finde i Galaxy S9+. Begge modeller kommer kun i en variant med 64 GB lagerplads af typen UFS 2.1, og som tidligere kan der suppleres med et microSD-kort. Batterierne vil, også som tidligere meddelt, ikke blive større. Faktisk forbliver kapaciteten fuldstændig uændret: 3.000 mAh i Galaxy S9 og 3.500 mAh i Galaxy S9+.

Læs også: Første Samsung Galaxy S9 benchmarks imponerer

De vil begge understøtte trådløs opladning, iris-scanning og ansigtsgenkendelse. Softwaren bliver Android 8.0 Oreo, og der vil være mulighed for at købe dem i en dual SIM-udgave. Det fremgår også, at telefonerne kommer vil blive leveret allerede fra torsdag den 8. marts, hvilket er lidt usædvanligt, da Samsung plejer at starte salget om fredagen. Evleaks har tidligere meldt ud, at de kommer til salg fredag den 16. marts, så der er pt. lidt usikkerhed omkring datoen.

Til gengæld kan der ikke længere siges at være nogen som helst usikkerhed omkring designet og specifikationerne.

  Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9+
Skærm 5,8″ Super AMOLED 6,2″ Super AMOLED
Skærm­op­løs­ning 1.440 x 2.960
Skærmforhold 18,5:9
Pro­ces­sor 64-bit Samsung Exynos 9810
  Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9+
Fre­kvens­er for pro­ces­sor 4 x 2,9 GHz
4 x 1,9 GHz
RAM 4 GB 6 GB
In­tern lager­plads 64 GB (UFS 2.1)
Eks­ternt microSD-kort Ja, op til 400 GB
Bag­ka­me­ra 12 megapixel
f/1.5 + f/2.4 optik
12 megapixel
f/1.5 + f/2.4 optik

12 megapixel
f/2.4 optik

Billed­sta­bi­liering Optisk
Front­ka­me­ra 8 megapixel
f/1.7 blænde
  Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9+
Batteri 3.000 mAh 3.500 mAh
Højt­talere Stereohøjttalere
Blue­tooth  5.0
Til­slut­ning USB Type-C
Farve Midnight Black
Coral Blue
Lilac Purple
Titanium Gray (ikke i Europa)
Soft­ware Android 8.0.0 Oreo
IP­-certificering IP68