Quick Charge 3.0 oplader din smartphone endnu hurtigere

Qualcomm introducerer version 3.0 af sin Quick Charge-opladeteknologi, som giver endnu hurtigere og mere effektiv opladning end nogensinde.

Quick Charge 3.0 oplader din smartphone endnu hurtigere

Inden for opladning af smartphones gøres der i disse år store fremskridt i forhold til, hvor hurtigt din mobil oplades og hvor lang tid, det tager.

Det skyldes i høj grad firmaet Qualcomm, som leverer processorer til en stor del smartphones, der benytter Android, Windows Phone og Blackberry OS som styresystem. Som led i udviklingen af de mange processorer har firmaet i løbet af de seneste år arbejdet på den såkaldte Quick Charge-teknologi.

Læs også: Brintteknologi giver iPhone ugelang driftstid

Nu er turen kommet til Quick Charge 3.0 – den 3. generation af teknologien, som forbedrer opladningen af din smartphone markant. I takt med at kapaciteten på batterierne i smartphones stiger, kræves der også endnu hurtigere opladning – og det er netop hvad Quick Charge 3.0 leverer.

I forhold til Quick Charge 2.0, som blandt andet ses i LG G4, Google Nexus 6 og Samsung Galaxy Note 4, er den nye teknologi 27 % hurtigere og dobbelt så hurtig som første udgave af teknologien. Samtidig er effekttabet reduceret med hele 45 %, mens strømeffektiviteten er steget med 38 % og dermed ikke slider nær så meget på batteriet per opladning. En opladning fra 0 % til 80 % klares nu på blot 35 minutter, hvilket ifølge Qualcomm er hele 4 gange hurtigere end traditionel opladning.

Læs også: MediaTek klar med lynhurtig opladning af mobilen

Det hele kan lade sig gøre, fordi de kommende smartphones med Quick Charge 3.0-teknologien benytter en smartere og mere avanceret algoritme. Understøttede smartphones kan bruge den mest optimale strømstyrke under opladningen, hvor tidligere versioner af Quick Charge var låst fast til forudbestemte strømspændinger på 5, 9, 12 eller 20 V. Quick Charge 3.0 råder over alle spændinger mellem 0,2 V og 20 V med op til 2,75 A som demonsteret i nedenstående video.

Producenterne begynder også så småt at implementere det forholdsvis nye USB Type C-stik i sine smartphones, som – lige som Apples Lightning-stik – kan vendes begge veje. Her har Qualcomm sørget for, at den nye Quick Charge 3.0-teknologi kan benyttes, og det kan endda også lade sig gøre med andre egenudviklede stik.

Læs også: Trådløs opladning på vej til mobiler med metaldesign

Du må dog vente lidt endnu med at tage den hurtigere og mere effektive opladning i brug. Teknologien implementeres kun i Qualcomms processorer, som kommer på markedet i løbet af næste år. Det omfatter den længe ventede Snapdragon 820-processor, men også andre kommende processorer i mellemklassen såsom 620, 618, 617 og 430.