Rapport: Nokia er bedst til Android-opdateringer

Counterpoint Research har udgivet en rapport hvori det fremgår, at Nokia er klart bedst og hurtigst, når det gælder opdateringer.

Rapport: Nokia er bedst til Android-opdateringer

Ifølge en rapport fra Counterpoint Research er HMD Nokia på verdensplan førende, når det gælder softwareopdateringer til smartphones.

For Nokia gælder dette både sikkerheds- og funktionsopdateringer. I undersøgelsen kigger Counterpoint på smartphones solgt siden tredje kvartal 2018, og hvorvidt de er blevet udstyret med seneste Android 9 software. Den klare vinder er Nokia, hvor hele 96 procent af deres modeller kører Android 9 Pie. Kigger vi endnu længere tilbage, så er også Nokia 6 og 8 fra 2017 også udstyret med Android 9. 

Samsung og Xiaomi indtager anden- og tredjepladsen med 89 og 84 procent. Huawei er på 82 procent og derefter går det gevaldigt ned ad bakke. Med i undersøgelsen er kun top 10 smartphoneproducenter. Havde OnePlus været med, ville de ligge på 100 procent.

Undersøgelsen viser derudover, at Nokia har været hurtigst ude med opdateringerne. De har par 1 år fået opdateret 94 procent af deres mobiltelefoner. Her er Samsung, Huawei og Xiaomi en hel del langsommere, men Lenovo og Xiaomi er rimeligt godt med.

Her er et overblik over resultatet af undersøgelsen:

Nokia
96 procent af Nokias smartphones fra Q3 2018 og frem er opdateret med nyeste Android. Foto: Counterpoint
Nokia
Undersøgelsen viser at Nokia er hurtigst ude med opdateringer. Foto: Counterpoint