Red’s unikke Hydrogen One smartphone klar til sommer

Flere detaljer er ude om den holografiske filmskaber-mobil fra Red.

Red’s unikke Hydrogen One smartphone klar til sommer

Filmselskabet Red er ikke særlig kendt udenfor filmmager-kredse, hvor selskaber leverer 4K, 6K og 8K-kameraer til dyre filmproduktioner.

Derfor vækkede det opsigt, dengang selskabet i efteråret teasede for en kommende smartphone fra producenten. Ikke meget blev røbet om mobilen og dens udvikling, men nu kommer følger selskabet op, med et detaljeret opslag i selskabets Reduser-forum.

Her beskriver selskabet en telefon der vil innovere på flere fronter: et hybrid 2D/3D display, multikanal lydoptagelser, kæmpebatteri, modulær opbygning og dennes særlige evne til at optage holografiske 4V-videoer.

Se også:  Youtuberen MKBHD viser REDs vilde Hydrogen One-mobil frem

RED Hydrogen One
Foto: YouTube.com (MKBHD)

En solid mobil med ‘4V’-video

Telefonen vil byde på et stort 16:9 display med QHD opløsning som kan benyttes i både en vanlig 2D-mode eller en 3D-mode. Displayet kan bruges til at vise 3D-indhold på holografisk vis, hvor forskellige pixellag tegner hvert deres billede. Det er en ny måde at vise 3D-indhold på en smartphone, forsikrer producenten.

Det hele bliver pakket særdeles godt ind i en telefon som vil veje 50-60 gram mere end tilsvarende 5,7” telefoner og som selskabet indrømmer bliver en smule tykkere og bredere end de direkte konkurrenter. Det giver dog plads til et ergonomisk greb på begge sider samt mulighed for at rigge telefonen til videoproduktion.

Indenbords byder Hydrogen One på 2017-topkomponenter og et særdeles stort batteri på 4.500 mAh, mens kræfterne sikres af en Snapdragon 835 octa-core. Telefonen understøtter dual-SIM, micro-SD og USB-C, mens den samtidig får et 3.5mm stik til mikrofoner eller headsets.

Mobilens kunststykke bliver dog videokameraet, som optager i det egenudviklede 4V-format. Optagelserne vil ikke være direkte sammenlignelige med 4K-videoer, men vil i stedet være en form for 2D-optagelser med visse lag af dybde, som slutteligt giver en 3D-effekt i stil med hologrammer.

Læs også: RED afslører verdens første smartphone med holografisk skærm

RED Hydrogen One
Foto: YouTube.com (MKBHD)

Kommer til sommer

Mobilen kan allerede nu forudbestilles for 1.200 amerikanske dollars – en pebret pris, der dog vil give en billet til at få mobilen forud for en officiel lancering i sommeren.

Red oplyser samtidig, at en af USA’s største mobiloperatører vil føre telefonen.

Se også:  Samsungs kommende ISOCELL kamera får 3D-effekt