Rygte: 6,1 tommer iPhone bliver ny iPhone SE med A10-processor

Den kommende prisvenlige iPhone med en 6,1 tommer LCD-skærm menes nu at være en ny iPhone SE, som kommer med sidste års A10-processor.

Rygte: 6,1 tommer iPhone bliver ny iPhone SE med A10-processor

Der har i adskillige år været rygter om, at Apple er klar med en ny, billig iPhone SE, men vi har endnu til gode at se en efterfølger til den populære iPhone fra starten af 2016.

Det kan dog meget vel blive til september, at vi får en potentiel ”iPhone SE 2” at se. Det russiske medie Hi-Tech Mail mener i hvert fald at vide, at den ene af de tre iPhones, som vi får at se til september, bliver en ny iPhone SE.

Læs også: Analytiker: Sådan bliver Apples tre iPhones i 2018

Det har længe været en kendsgerning, at Apple lancerer tre nye iPhones i år med iPhone X-design. To af dem bliver direkte efterfølgere til iPhone X og får OLED-skærme på henholdsvis 5,8” og 6,5”. Den tredje iPhone har længe været kendt som en billigere iPhone med en LCD-skærm på 6,1”, en ramme af aluminium i stedet for rustfrit stål og ”kun” 3 GB RAM i stedet for 4 GB.

Nu kobler det russiske medie de to rygter sammen og mener at vide, at den billige iPhone på 6,1” altså bliver en eventuel iPhone SE 2. Mediet har nemlig fundet referencer til hvad der mener at være den nye iPhone SE i Apple-programeringsværktøjet Xcode.

I koden er der fundet modelnummeret N84, hvilket stemmer overens med hvad journalisten fra Bloomberg, Mark Gurman, delte i et tweet i maj måned. Her skrev han, at han havde fået at vide, at ”N84” er den billige iPhone med en LCD-skærm, som ligner iPhone X.

Det særligt interessante er, at det russiske medie nu kan kæde modelnummeret sammen med to nye oplysninger: at enheden er udstyret med en A10-processor og en skærm, der er kompatibel med DCI-P3-farverummet.

Særligt sidste års A10-processor giver god grund til at tro, at den kommende iPhone med en 6,1” LCD-skærm bliver en ny iPhone SE, for brugen af en sidste års processor lyder fuldstændig som opskriften på den to år gamle iPhone SE.

Læs også: Nye iPhones måske i butikkerne den 21. september

Idéen om en ny iPhone SE giver også særlig god mening, når man kigger tilbage på de mange rygter, der i en periode florerede om, at dette års iPhones kommer i adskillige nye farver. Der florerede rygter om grå, lysegrå, gul, pink, hvid, blå, rød og orange. Netop nogle af disse mange farver giver god mening at anvende i en eventuel iPhone SE 2, da den billige iPhone 5c fra 2013 i hvert fald også var ganske populær i de mange forskellige prangende farver, som den kunne købes i.

Den kommende ”iPhone SE 2” ventes at få en pris på mellem 699 og 769 dollars, hvilket i danske priser vil være et sted mellem 6.199 og 6.749 kroner.