Rygte: Apple dropper LCD skærme på næste generation af iPhones

Apple der længe har holdt sig til LCD, vil måske udelukkende benytte sig af OLED skærme fremover.

Rygte: Apple dropper LCD skærme på næste generation af iPhones

Apple har siden iPhone 4, som blev lanceret for snart 8 år siden, holdt sig til et IPS LCD display. Det er en gennemtestet skærmteknologi, og Apple har flere gange høstet “bedste skærm” priser for dem. Men nye rygter siger at Apple helt dropper LCD og kaster sig over OLED.

OLED er dog ikke helt ukendt land for Apple, da iPhone X benytter denne type skærm.

Læs også: Apple Watch med indbygget mobildata – De første indtryk

En af de producenter som Apple bruger til skærme, Japan Display, laver endnu ikke OLED skærme. Dag dette rygte blev bragt til live, faldt Japan Displays aktieværdi med hele 10 procent. De største producenter af OLED skærme lige nu er LG og Samsung, så de er nok positivt stemte over dette rygte.

Apple iPhone 4S
Det er 8 år siden iPhone 4 udkom. Dengang med et 3.5″ IPS LCD display med en opløsning på 640 x 960 pixel. Jeg føler mig lige pluselig meget gammel.

Kortere ventetid på ny iPhone

Skiftet fra OLED til LCD kan samtidig gøre ventetiden på de næste iPhones kortere. Tidligere har man skulle vente nogle uger efter de først er præsenteret til, at man rent faktisk kan købe dem i butikkerne. Det skyldes at Apple får mulighed for, at købe OLED skærme ved flere forskellige producenter, og dermed kan producere iPhones hurtigere.

Læs også: En billigere iPhone med dual-Sim er måske på vej