Rygte: Apple iPhone 7 på slankekur – skrotter headset-stik

For at gøre næste generation af iPhones endnu slankere, vil Apple angiveligt skrotte 3,5mm jack-stik standard.

Rygte: Apple iPhone 7 på slankekur – skrotter headset-stik

Står bloggen Macotakare til troende, kan du snart sende dit iPhone-headset på pension. Det japanske medie, med den troværdige historik, peger nemlig på at den kommende iPhone 7 helt vil skrotte det 3.5mm store mini jack-stik som i dag benyttes i alt fra mobiltelefoner, MP3-afspillere og computere.

Du vil fortsat kunne nyde både radio, spil, musik og videoer på din kommende iPhone, men må i stedet bero på en trådløs bluetooth forbindelse eller et dedikeret Lightning-kompatibelt headset.

Rygtet harmonerer med, at Apple i fjor gjorde det muligt for Lightning-stikket at overføre lyd til et headset eller stereoanlæg.

Læs også: Apple overvejer lille iPhone næste år

Åleslank iPhone i sigte

At det populære stik skal skrottes, giver Macotakara en enkel forklaring på. Hjemmesiden pointerer, at stikkets profil på 3,5mm sætter begrænsninger på hvor tynd en mobil kan blive. Trækket vil, ifølge mediet, give Apple mulighed for at gøre den kommende iPhone 7 over en millimeter slankere. iPhone 6S har i dag en profil på 7,1 mm.

Samtidig forlyder det, at Apple derfor også overvejede et skifte til den mindre udbredte 2,5mm standard.

Der er ikke første gang at jack-stikket må skrottes i slankhedens navn. Oppo R5, som i dag er verdens tyndeste mobiltelefon med en profil på 4,95 mm, har ikke noget jack-stik men leveres i stedet med en micro-USB til headset adapter.

Se også: Oppo R5 – Vi prøver verdens tyndeste mobil [WEB-TV]