Rygte: Apple udstyrer de næste iPhones med eSIM

Det bliver endnu nemmere at skifte teleselskab i de tre næste iPhones. Apple vil nemlig udstyre dem alle med eSIM som alternativ til fysiske SIM-kort.

Rygte: Apple udstyrer de næste iPhones med eSIM

eSIM – en chip indbygget i mobiltelefoner, tablets, smartwatches og andet elektronik – er fremtiden. Det er der ikke den store tvivl om, men måske bliver teknologien udbredt langt hurtigere end tidligere ventet takket være Apple.

Læs også: Analytiker: Næste års iPhones understøtter dual-SIM

Det forlyder nemlig fra finansmediet Barron’s, at Apple går begynder at satse på eSIM-teknologien i de kommende iPhones. Dermed vil det for nogens vedkommende være slut med at bøvle med små, fysiske nano-SIM-kort hver gang du skifter teleselskab.

Sådan fungerer eSIM

e-SIM fungerer ved, at der under produktionen af telefonerne loddes en lille chip på telefonens bundkort. Chippen gør det muligt, at man under opsætningen af en telefon (på et Wi-Fi-netværk) vælger, hvilket teleselskab man vil forbinde til. Man kan til enhver tid også ændre i ens eSIM inde i telefonens indstillinger.

Hvis du eksempelvis skifter fra et teleselskab til et andet, registrerer det nye teleselskab blot dit eSIM med det samme, og straks åbnes der op for adgang til teleselskabets netværk på din mobil.

eSIM kommer – men forsvinder det fysiske SIM-kort?

Ifølge Barron’s har firmaet STMicroelectronics formentlig vundet en stor ordre fra Apple på netop chips til eSIM-teknologien til brug i de kommende iPhones. Firmaet er allerede leverandør af chips til eSIM-teknologien i Apple Watch Series 3, så det er hverken en ny teknologi for leverandøren eller Apple.

Der har tidligere været forlydender om, at Apple implementerer dual-SIM i de kommende iPhones. Det er nærliggende for Apple at lade det ene SIM-“kort” være et eSIM, så der fortsat er mulighed for at være tilsluttet to forskellige teleselskaber, men med hver sin teknologi.

Selv om det traditionelle nano-SIM måske ikke forsvinder i denne omgang, vil det formentlig få stor betydning for hele telebranchen, som pludselig begynder at se fidusen i at understøtte teknologien. I Danmark understøtter 3 allerede eSIM, og Telenor arbejder på at implementere teknologien.

På sigt må det formodes, at nano-SIM forsvinder fuldstændigt, men der kan formentlig gå år endnu, før det sker. Omvendt kan Apple om nogen skabe nye trends – se bare fjernelsen af jack-porten og det omdiskuterede hak i skærmen på iPhone X. I teorien kunne Apple nok godt slippe af sted med at lancere de næste iPhones kun med eSIM, men det mest realistiske scenarie må siges at være, at eSIM blot bliver et supplement til det traditionelle nano-SIM ligesom i Google Pixel 2 og Pixel 2 XL.