Rygte: Nokia 9 med fingeraftrykslæser i skærmen på vej

Finske HMD Global, der står bag de nye Nokia-mobiler, arbejder på en ny topmodel - formentlig en Nokia 9, som får fingeraftrykslæser indbygget i skærmen.

Rygte: Nokia 9 med fingeraftrykslæser i skærmen på vej

Dette efterår kommer traditionen tro til at flyde med nye topmodeller. Finske HMD Global, som står bag de nye Nokia-smartphones, vil også være klar med en topmodel til at tage konkurrencen op med de øvrige mobiler på markedet dette efterår.

Læs også: Alle Nokia-smartphones opgraderes til Android P

Ifølge hjemmesiden arbejder HMD Global lige nu på en ny model med kodenavnet A1P. Den menes at være relateret til Nokia 8 Sirocco, som har kodenavnet A1N. P’et menes at stå for ”Plus” og kan meget vel være den Nokia 9, der i månedsvis har været rygter om.

Får fingeraftrykslæser indbygget i skærmen

Nokia 9, som vi blot kalder den fremover, bliver en sand topmodel. Den helt store nyhed bliver, at den får en fingeraftrykslæser indbygget i et OLED-skærmpanel, som LG leverer. Dette gør det muligt at låse skærmen op blot ved at hvile fingeren på et lille område på skærmen. HMD Global har dog angiveligt haft store problemer med hastigheden og pålideligheden – ligesom mange andre producenter. Ved at gøre brug af tyndere glas på fronten er det dog lykkedes producenten at opnå et tilfredsstillende resultat.

Den kommende Nokia-topmodel vil byde på Qualcomms nyeste Snapdragon 845-processor, hvilket også er et klart tegn på, at der er tale om en topmodel, som formentlig skal konkurrere med mobiler som de kommende iPhones og Samsung Galaxy Note 9. Den kommer desuden med den nyeste Android P-software.

På kamerafronten vil der angiveligt også ske ting og sager. Winfuture mener at vide, at udviklingen af kameraet i Nokia 9 har været forbundet med ”høj risiko” grundet flere udfordringer, der skulle løses. Måske er der tale om nogle af særlige kameramoduler, som tidligere er beskrevet – bl.a. et roterende bagkamera, hvor man kan skifte mellem forskellige linser.

Enheden skulle oprindeligt have været klar midt på året, men på grund af de forskellige problemer vil Nokia 9 først blive præsenteret ved IFA 2018, forlyder det. Denne messe finder sted fra den 31. august til og med den 5. september.

Læs også: Test af Nokia 8 Sirocco – Flot, men det er ikke nok

Hvis Nokia 9 lanceres dette efterår, vil det formentlig blive en af de første mere velkendte brands på disse breddegrader, som er klar med en mobil med fingeraftrykslæser indbygget i skærmen. De kinesiske producenter vivo og OPPO har begge lanceret en eller flere mobiler med samme teknologi, men ingen af disse mobiler er endnu til salg herhjemme. Dog er der udsigt til, at den nye Oppo Find X lanceres globalt. Indtil da må vi væbne os med tålmodighed, indtil den rygtede Nokia 9 formentlig bliver en realitet.