Rygte: Samsung dropper jackstikket i Galaxy S8

Når Samsung næste år lancerer den kommende Galaxy S8, bliver det, ligesom i iPhone 7, uden et jackstik.

Rygte: Samsung dropper jackstikket i Galaxy S8

Motorola har fjernet jackstikket i Moto Z, Apple har gjort det i iPhone 7, og senest har HTC gjort det i HTC 10 Evo. Den næste producent til at tage samme skridt bliver højst sandsynligt Samsung.

Den altid velinformerede hjemmeside Sammobile med stor indsigt i Samsungs planer kan nemlig oplyse, at det velkendte 3,5 mm jackstik skrottes i den næste topmodel fra den sydkoreanske producent.

Læs også: Rygte: Samsung Galaxy S8 får enormt display

Dermed skal du efter alt at dømme benytte dig af en medfølgende adapter sammen med dit eksisterende headset i den kommende Galaxy S8, når den lanceres i februar måned i forbindelse med Mobile World Congress 2017. Alternativet er, at du må benytte trådløse hovedtelefoner eller investere i et kompatibelt headset, der har et USB Type-C-stik. Ulempen her er dog, at du så ikke kan lytte til musik og oplade telefonen samtidig, da begge dele kræver den samme port.

Samsung Galaxy S7 home-knap
Foto: Samsung

Home-knappen forsvinder også

Det er ikke kun jackstikket, som Samsung ventes at skrotte. Også den velkendte home-knap, som Samsung har benyttet siden den oprindelige Galaxy S fra 2010, forsvinder ifølge Sammobile. I flere uger har der været forlydender om, at Galaxy S8 bliver udstyret med en front fuldstændigt dækket af glas og dermed ingen fysisk knap. Om fremgangsmåden bliver ligesom Apples iPhone 7, hvor den fysiske knap er blevet skiftet ud med en berøringsfølsom home-knap, vides dog endnu ikke.

Til gengæld er hjemmesiden i besiddelse af endnu flere oplysninger om Galaxy S8 – bl.a. når det gælder skærmen. Både i Galaxy S6 og Galaxy S7 benytter Samsung et Super AMOLED-skærmpanel, hvor de forskellige pixels er opbygget i det såkaldte PenTile RGBG-mønster. Disse paneler består af grønne pixels, hvori der er flettet røde og blå subpixels ind i. Den faktiske opløsning er derfor lavere end de 1.440 x 2.560 pixels, man normalt taler om.

Læs også: Samsung arbejder på kantløs display til Galaxy S8

Med Galaxy S8 menes Samsung at benytte et Super AMOLED-panel, men denne gang i det ’rigtige’ RGB-mønster med grønne, røde og blå pixels i et gitter ligesom i LCD-skærme. Opløsningen forbliver 1.440 x 2.560 pixels, men med RGB-opbygningen vil billedet være endnu skarpere.

Forskellen i opbygningen af skærmenes pixels i Galaxy S6/S7 og den kommende Galaxy S8 betyder, at det faktiske antal samlede pixels stiger fra 7.372.800 til 11.059.200. Denne forskel kan især bemærkes ved virtual reality, lyder det.

Skærmstørrelsen ryger i vejret

I Galaxy S7 benytter Samsung en skærm på 5,1”, mens skærmen i Galaxy S7 edge måler 5,5”. Ifølge hjemmesiden Venturebeat udstyrer Samsung den kommende Galaxy S8 med modelnummeret SM-G950 med en 5,7” skærm, mens modellen SM-G955 – som kommer til at hedde Galaxy S8+ – vil måle hele 6.2” som følge af afskaffelsen af home-knappen.

Til sidst lyder det også, at Galaxy S8 kommer med stereohøjttalere. Spekulationer går allerede på, at Samsung vælger at benytte HARMAN-brandet til at markedsføre disse efter opkøbet af lydgiganten. Ifølge Samsung selv bliver det dog næppe tilfældet.