Rygte: Samsung sløjfer Galaxy Note-serien efter ni år

Samsung siger angiveligt farvel Note-serien i forbindelse med, at den næste Galaxy S21 Ultra og Galaxy Z Fold 3 kommer til at understøtte S Pen.

Rygte: Samsung sløjfer Galaxy Note-serien efter ni år

Samsungs to serier af topmodeller, Note-serien og S-serien, minder efterhånden en hel del om hinanden. Hvis det ikke var for de mere afrundede hjørner på S-serien, ville mange formentlig have svært ved at se forskel ved første øjekast.

Særligt én ting dog altid adskilt Note-serien fra S-serien: den indbyggede S Pen. Netop denne S Pen har der i noget tid gået forlydender om. Rygter går på, at både den kommende Galaxy S21 Ultra og en kommende Galaxy Fold 3 vil understøtte S Pen.

Telefonerne kommer altså ikke til at få indbygget en S Pen ligesom i Note-serien, og det er heller ikke utænkeligt, at stylusen bliver solgt som tilbehør.

Men det skulle ikke desto mindre overflødiggøre Note-serien i en sådan grad, at Note-serien helt udgår. Sådan lyder det i hvert fald fra et sydkoreansk medie, som hævder at have fået bekræftet af Samsung, at Note-serien forsvinder.

Tidligere har det angiveligt ikke været muligt for Samsung at implementere samme trykfølsomme lag i Galaxy Fold og Z Fold 2, som man finder i Note-serien. Men i den næste Galaxy Z Fold 3 skulle det ultratynde glas være forbedret i forhold, så S Pen nu virker. Ud over understøttelse af S Pen menes Galaxy Z Fold 3 også at komme med frontkamera skjult under skærmen.

Rygter har længe gået på, at Samsung Galaxy S21-serien allerede får debut i januar måned. Mere specifikke oplysninger går på, at S21-serien nærmere bestemt bliver præsenteret 14. januar og lander i butikkerne 29. januar.

Galaxy Z Fold 3 kommer i juni måned, lyder det ifølge de seneste oplysninger fra det sydkoreanske medie.

Læs også: Samsung Galaxy S21 Ultra vil understøtte S-Pen

Samsung S-Pen
Foto: Samsung

Sådan fungerer Samsung S Pen

S Pen er navnet på Samsungs stylus, som har været en del af Note-serien siden den første Galaxy Note fra 2011.

S-Penen fungerer som enhver anden stylus og giver mulighed for at multitaske og bruge forskellige kreative apps på nye måder i forhold til hvis man må nøjes med sine fingre.

Senest har S Pen også fået nye funktioner, f.eks. til at afspille video, tage selfies skifter slides i en præsentation med et klik på stylusen.

Det særligt smarte med Note-serien var, at S Pen var skjult inde i selve telefonen og kunne hives frem med et tryk på bunden af telefonen. Men den mulighed forsvinder altså angiveligt. I stedet vil Samsung introducere et magnetisk clip-on cover ligesom det, der kan fås til Galaxy Tab S7.

Se også: Find de bedste priser på Samsung-telefoner