Samsung er stadig verdens største smartphoneproducent

Både Samsung og Huawei oplever fremgang i salget af enheder, mens Apple må konstatere en tilbagegang på cirka 1 procent.

Samsung er stadig verdens største smartphoneproducent

Vi er nu nået forbi første halvdel af 2019, hvilket betyder, at producenterne gør status for årets første seks måneder. Også diverse analyseinstitutter følger med for at gøre status over, hvilke firmaer der klarer sig bedst.

Læs også: Huawei stormer frem: Nu verdens andenstørste smartphoneproducent

Ifølge tal fra firmaerne, Strategy Analytics og Counterpoint, sidder Samsung stadig solidt på det globale smartphonemarked. Huawei klarer sig, måske overraskende, også godt, på trods af den verserende sag med den amerikanske regering.

Analyse q2 2019
Oversigt fra Strategy Analytics. Foto: Strategy Analytics

Markedet som helhed oplever dog en mindre nedgang, med en sammenlagt tilbagegang på 2,6 procent i forhold til sidste år. Det forhindrer dog ikke Samsung i at have solgt 4,8 millioner enheder mere i andet kvartal i år, i forhold til andet kvartal sidste år. Huawei oplever en lignende fremgang, og har i år solgt 4,5 millioner enheder mere end sidste år. Apple har derimod solgt 3,3 millioner færre enheder.

Det betyder at Samsungs markedsandel netop nu ligger på 22,3 procent, Huaweis markedsandel ligger på 17,2 procent og Apples markedsandel ligger på 11,1 procent. De sidste to pladser blandt de fem største producenter går til henholdsvis Xiaomi og OPPO. Sådan ser tallene ud, hvis man ser på Strategy Analytics oversigt.

Analyse q2 2019
Oversigt fra Counterpoint. Foto: Counterpoint

Læs også: Samsung stadig største mobilproducent på verdensplan

Ser man på tallene fra Counterpoint, danner der sig et lignende billede, dog med lidt lavere markedsandele hos de fem største producenter. Counterpoint giver en mere detaljeret oversigt over de 10 største smartphoneproducenter lige nu. Blandt andet ser det ud til, at HMD Global, der ejer Nokia, har opnået en fremgang på 20 procent. Men med en markedsandel på 1,3 procent, er der dog stadig langt til fordums styrke for den finske gigant. Ifølge Counterpoint er den helt store vinder Realme, med en fremgang på hele 848 procent. Den kinesiske producent solgte dog kun en halv million enheder i andet kvartal sidste år.