Samsung får patent på display med omvendt notch

Samsung har gjort brug af mange forskellige versioner af den omdiskuterede notch. Nu er den koreanske producent måske på vej med et helt nyt notch-design.

Samsung får patent på display med omvendt notch

Folk har mange meninger om skærmhakket, den såkaldte notch. Nogle mennesker har det fint med den, andre hader den og mener, at den ødelægger skærmens symmetri. Derfor forsøger producenterne sig også med mere og mere alternative placeringer til frontkamera, sensorer og højtaler.

Læs også: Xiaomi får patent på nyt frontkamera-design

Nu kommer Samsung måske snart på banen med et af de mere løjerlige bud på, hvordan man undgår den voldsomt diskuterede notch. Man laver bare en omvendt version, der stikker ud fra resten af telefonen.

Omvendt notch Samsung
Foto: LetsGoDigital

Sådan lyder det i hvert fald, hvis man læser den nyligt offentliggjorte beskrivelse af et patent, Samsung ansøgte hos den koreanske patentstyrelse for et år siden. Patentet omhandler udelukkende et display, som dem vi ser i smartphones, og beskrivelsen lyder således:

Designet er et displaymodul med et displaypanel fastgjort bagpå beskyttelsesglasset, der bruges på en smartphone. Beskyttelsesglasset inkluderer en fremspringende del i det øverste midterstykke. Ved at placere kameraer, højttalere osv. derinde, kan skærmstørrelsen maksimeres, mens man opretholder en rektangulær skærm.

Desværre hører der ingen billeder med til det offentliggjorte patent. Heldigvis for os, så har LetsGoDigital været behjælpelige med et bud på, hvordan den nye skærm kan se ud. Spørsmålet er så, om forbrugerne overhovedet er interesseret i en udvendig notch. Billeder fra LetsGoDigital kan ses herover.