Samsung får patent på smartphone med skærm, der kan udvides

Samsung har fået et nyt patent, der beskriver en smartphone, hvor to ekstra skærme skjult under den normale skærm kan skubbes ud til siderne.

Samsung får patent på smartphone med skærm, der kan udvides

Inden smartphones var en ting, eksperimenterede mobilproducenterne med et utal af skøre mobildesigns og forskellige formfaktorer, men siden vi så den første iPhone, har smartphonen ikke ændret sig meget.

Læs også: Samsung-patent: Selfiekamera under displayet

Det vil Samsung muligvis lave om på. Producenten eksperimenterer i hvert fald med nye implementeringer af mobilskærme. Samsung er ikke kun en blandt flere producenter, der arbejder på en foldbar smartphone – producenten forsøger sig også med en smartphoneskærm, der kan udvides til siden.

Samsung patent
Foto: uspto.gov

Samsung har i sidste uge fået et nyt patent godkendt hos det amerikanske patentkontor. Patentet beskriver en ny opfindelse, hvor en smartphoneskærm kan udvides tre gange i bredden. Det fungerer sådan, at du i udgangspunktet har en smartphone med en skærm, der ligner en hvilken som helst anden smartphone.

Under skærmen gemmer der sig dog to øvrige skærmpaneler. Via mekaniske dele kan det ene skjulte skærmpanel blive skubbet ud til venstre og det andet til højre for det normale skærmpanel. På siderne af telefonen sidder en metalramme eller kant, som udgør telefonens normale rammer, og som følger med de bevægende ekstra skærme ud til siderne. Skærmene holdes desuden stabile med nogle skinner.

Læs også: Nyt Samsung-patent: Her er den foldbare Galaxy X

En smartphone med denne noget specielle feature kan potentielt få en skærmopløsning på noget, der ligner 4.320 x 2.960 pixels i stedet for de mere normale 1.440 x 2.960 pixels i Galaxy S9 og S9+. Ulempen er dog, at smartphonen er nødt til at være noget tykkere end de topmodeller, du kender i dag – hvilket er forståeligt nok med hele tre skærmpaneler oven i hinanden.

Det er endnu uvist, om Samsung overhovedet har planer om at føre konceptet ud i livet, eller om det forbliver en idé, der eksperimenteres med bag lukkede døre. I hvert fald må en smartphone med sådan en løsning formodes at være nogle år ude i fremtiden. I første omgang ser Samsung nemlig ud til at satse på en foldbar smartphone – noget som har været rygtet undervejs i efterhånden adskillige år.