Samsung Galaxy Fold: Derfor er skærmen udsat

Samsung Galaxy Fold viser sig at have en designfejl der medfører, at skidt og snavs hurtigt kan ødelægge skærmen, viser iFixits undersøgelse af enheden.

Samsung Galaxy Fold: Derfor er skærmen udsat

Velkendte iFixit har haft deres fingre i Samsungs første foldbare smartphone, Galaxy Fold. En telefon der den sidsteuges tid har fået masser af spalteplads på techmedier verden over, desværre ikke af den positive slags. En lang række anmeldere har nemlig haft forskellige udfordringer med den, som alle ender i fejl med dens skærm.

iFixit har fundet flere af årsagerne til fejlene og de viser sig at være ganske tåkrummende. Skidt og snavs kan nemlig let komme ind bag skærmen og ende med at ødelægge den.

Hængslet, som gør det muligt åbne og lukke Galaxy Fold, har taget ekstremt lang tid at udvikle og er noget Samsung er meget stolte af. Den skulle uden problemer kunne åbnes og lukkes over 200.000 gange, og det er noget iFixits teardown bakker op omkring. Undersøgelsen viser nemlig at hængslet er meget robust og er eminent til at åbne og lukke enheden synkront. Men designfejlen gemmer sig der hvor skærmen folder, i top og bund samt på enheden bagside.

Læs også: Samsung Galaxy Fold er blevet udskudt

7 millimeter fri adgang for snavs

På trods af at telefonens hængsler er rubuste og kan holde til meget, så har Samsung ikke formået at finde en løsning på at holde skidt og snavs fra at trænge ind i enheden og skabe ravage. Når Samsung Galaxy Fold er foldet ud, så er der nemlig en 7 millimeter stor sprække, hvor skidt og snavs kan trænge ind. 

Normalt er OLED-skærme godt beskyttet af bl.a. Gorilla Glass, men uden dette er panelet ekstremt skrøbeligt. Så der skal altså ikke meget skidt ind, før man står med en ubrugelig enhed til knap 16.000 kroner.

Også på enhedens bagside er der store mellemrum i samlingerne, som gør det muligt for at snavs at komme ind.

Samsung Galaxy Fold
iFixits undersøgelse viser at skidt og snavs let kan slippe ind i Galaxy Fold. Og med en relativt ubeskyttet OLED-skærm skaber det hurtigt problemer. Foto: Ifixit

Når Samsung Galaxy Fold er foldet sammen lukkes telefonen ikke helt tæt, men der ses en variende afstand mellem de to sider af den – størst i hængselsiden. Det kan også medføre at uønskede ting får adgang, ting der kunne ende med at ridse den dyrbare skærm, men med tiden også kunne arbejde sig ind under dens skærm.

iFixit skriver desuden at enheden i salgsæsken er foldet ud, men så snart enheden har været foldet, så er det muligt at se denne fold i skærmen.

De Samsung Galaxy Fold enheder der er gået i stykker er i øjeblikket ved at blive undersøgt af Samsung. Forhåbentlig vender de snart tilbage med en konklusion på denne.

Samsung Galaxy Fold
Som man ser på billedet her, så lukkes Galaxy Fold ikke helt sammen, men efterlader et lille mellemrum. Foto: Ifixit

iFixit ender, ikke overraskende, med at give en reparation af Samsung Galaxy Fold 2 ud af 10 mulige.

Læs også: Flere Samsung Galaxy Fold-skærme fejler