Samsung Galaxy Note10: Opløsning og batterikapacitet afsløret

Vi samler også op på hidtidige rygter omkring både Samsung Galaxy Note10 og Galaxy Note10+.

Samsung Galaxy Note10: Opløsning og batterikapacitet afsløret

Lanceringen af Samsung Galaxy Note10-serien er lige om hjørnet. Den 7. august afholder Samsung deres store Unpacked event, hvor det forventes at Galaxy Note10 og Galaxy Note10+ bliver lanceret.

Læs også: Samsung viser Galaxy A80-kameraet frem i promovideo

Det betyder selvfølgelig også at flere og flere detaljer bliver lækket på daglig basis. Denne gang omhandler rygterne skærmopløsning og batterikapacitet på de to kommende telefoner. Derudover samler vi også lige op på tidligere rygter.

Samsung Galaxy Note 10
Foto: Pricebaba

Hvis vi starter med den “lille” Samsung Galaxy Note10, så forlyder det underligt nok, at opløsningen bliver lavere end på Galaxy Note9. Hvor Note9 havde QHD+, hvilket er 1.440×2.960 pixels, så må Note10 nøjes med FHD+, hvilket betyder 1.080×2.220 pixels. Det er altså en nedgradering, der er til at mærke. Skærmen på Galaxy Note10 bliver på 6,3 tommer, og telefonen får en kampvægt på 168g. Batteriet får en kapacitet på 3.500 mAh, hvilket igen er en nedgradering fra de 4.000 mAh i forgængeren.

Den større Samsung Galaxy Note10+ får til gengæld et lidt større batteri på 4.300 mAh og en kampvægt på 198g. Skærmen i Note10+ bliver på hele 6,8 tommer og kommer med QHD+ opløsning. Den mindste model får 256GB intern hukommelse og uanset hvilken variant man vælger, så har telefonen vanvittige 12GB RAM. I kamerasetuppet finder man også en opgradering hos Note10+, der i modsætning til Note10 får en ToF-sensor ved siden af det tredobbelte kamera.

Læs også: Samsung Galaxy Note10 bliver hurtig

Den nye S-Pen vil hos begge telefoner understøtte bevægelses “gestures”, hvilket tillader at man eksempelvis kan bladre gennem billeder uden at røre selve telefonen. Den nye S-Pen vil også afgive lyd under brug, så den kommer til at minde om blyant på papir. Frontkameraet på de to telefoner kommer til at understøtte nattilstand og Live Focus til videooptagelse. Derudover vil kameraet understøtte Zoom Audio, der fokuserer på lyd frem for billede. På den måde vil kameraet forstærke lyden fra det man zoomer ind på, og reducere andet støj.

Samsung Galaxy Note10
Foto: Winfuture.de

Samsung Galaxy Note10 kommer til at understøtte 25W-opladning via kabel, mens Galaxy Note10+ kommer til at understøtte 45W-opladning via kabel. Ingen af de medfølgende adaptere yder dog så meget, hvilket vil sige, at man skal tilkøbe de kraftigere opladere som ekstraudstyr.

Sidst men ikke mindst skulle Bixby-knappen være fjernet. Bixby-funktionerne vil selvfølgelig fortsat være en del af Samsungs brugerflade, men vil nu være koblet til power-knappen.

Hvor mange af rygterne, der viser sig at holde stik, finder vi ud af om godt og vel to uger, når vi selvfølgelig sidder klar til at dække Samsung Unpacked.