Samsung Galaxy S9 og S9+ beholder 3,5 mm port til jackstik

Den velkendte 3,5 mm port til jackstik forsvinder ingen steder i den kommende Galaxy S9 og S9+. Det afslører et nyt lækket pressefoto fra Samsung.

Samsung Galaxy S9 og S9+ beholder 3,5 mm port til jackstik

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Hvis du stadig er stor tilhænger af den analoge 3,5 mm port til jackstikket, kan de to kommende flagskibe fra Samsung, Galaxy S9 og S9+, være to gode bud på en ny smartphone.

Læs også: evleaks afslører billeder af både Samsung Galaxy S9 og S9+

Samsung har nemlig ikke planer om at skrotte den gamle port i nogle af de to kommende topmodeller for i stedet at afspille lyd igennem USB-C-porten. Det afslører et nyt billede, som den altid velinformerede Twitter-tipster evleaks har lækket i et tweet på Twitter.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Billedet viser egentlig Samsungs nye DeX Pad, som er en ny version af den tidligere DeX Station, der kan købes til Galaxy S8 og S8+. Den nye DeX Pad er en forbedret dockingstation, hvor Galaxy S9 og S9 skal ligge på, hvorimod telefonerne står op på sidste års udgave.

Læs også: Salgsæske til Samsung Galaxy S9 afslører specifikationerne

Det er dog ikke selve dockingstationen, der er det mest interessante, men derimod et af billederne, hvor man ser Samsung Galaxy S9 ligge oven på den. Billedet, som desuden er det første officielle lækkede pressefoto af det kommende flagskib fra Samsung, viser bunden af telefonen. Og her ses det – formentlig til manges glæde – at der fortsat er en 3,5 mm port til tilslutning af jackstik. I år får porten dog plads til venstre for USB C-porten frem for til højre.

Placeringen har dog næppe den helt store betydning. Vigtigst er det, at der stadig vil være mulighed for at bruge eksisterende lydtilbehør såsom headsets og øretelefoner uden brug af en adapter.

Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9+
Samsung Galaxy S9 og S9+. Foto: Twitter.com (@evleaks)

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Sådan bliver Samsung Galaxy S9 og S9+

De foreløbige specifikationer går på, at Galaxy S9 og S9+ bliver henholdsvis 5,8” og 6,2” store og får en QHD+-opløsning – fortsat i form af Super AMOLED-skærme. Processoren bliver Samsungs nyeste Exynos 9810, hvortil den lille Galaxy S9 får 4 GB RAM og 64 GB lagerplads. Den store Galaxy S9+ får derimod 6 GB RAM og 128 GB lagerplads.

Begge telefoner får en helt ny 12 kamerasensor med en justerbar blænde, der kan skifte mellem f/1.5 og f/2.4. Dertil kommer den med en videreudviklet Dual Pixel-teknologi og Super Slow-mo, som menes at være kortvarige optagelser med hele 960 billeder i sekundet.

Læs også: Avis: Samsung Galaxy S9 og S9+ bliver dyrere end S8 og S8+

Den større Galaxy S9+ ventes at blive udstyret med et dualkamera. Den ene sensor ventes at blive magen til ovenstående i Galaxy S9, mens den anden også skulle blive på 12 megapixel. Den ene af sensorerne ventes at få en blænde på f/1.4, hvilket gør, at der kan lukkes en endnu større mængde lys ind. Det giver i sidste ende bedre billeder.

Prismæssigt ventes Galaxy S9 og S9+ at blive en anelse dyrere end Galaxy S8 og S8+ – op mod 500 kroner dyrere, forlyder det. Rygtet går på, at S9 får en pris på mellem 6.220 og 6.630 kroner, mens Galaxy S9+ vil koste omkring 7.140 og 7.490 kroner.

Telefonerne bliver afsløret næste søndag – helt præcist den 25. februar ved en stor Unpacked-event forud for Mobile World Congress i Barcelona. Mobilsiden.dk dækker naturligvis afsløringen.

Seneste nyt om Mobiltelefoner